Windows Defender waarschuwt voor verlopen virusscanner

Deze pagina delen!

Microsoft Windows Defenderheeft in Windows 8.1 een aantal aanpassingen doorgevoerd in Windows Defender. Via de gratis upgrade van Windows 8 worden gebruikers automatisch gewaarschuwd wanneer de gebruikte virusscanner is verlopen. Windows 8 beschikt standaard over Windows Defender, deze ingebouwde gratis virusscanner is de opvolger van Microsoft Security Essentials. Dit pakket biedt de standaard bescherming wanneer er geen andere real-time anti-virusscanner is geïnstalleerd.

Als de computergebruiker echter een andere virusscanner of beveiligingspakket gebruikt wordt Windows Defender automatisch uitgeschakeld. Het komt echter regelmatig voor dat bij het gebruik van een commercieel of gratis anti-virusprogramma of bij een voor geïnstalleerde probeerversie dat het abonnement onopgemerkt verloopt, waardoor er geen nieuwe virusupdates meer gedownload worden en de computer zo onbeschermd is.

Aan de hand van verschillende statistieken en informatie heeft Microsoft een aantal wijzigingen in Windows 8.1 doorgevoerd. Gebruikers krijgen nu automatisch wanneer het abonnement van het gebruikte beveiligingspakket is verlopen en de computer daardoor niet meer beveiligd, een keuze om het abonnement te verlengen of andere opties in de Windows Store te bekijken.

Als laatste krijgen de gebruikers een waarschuwing die vervolgens adviseert om Windows Defender weer in te schakelen. Microsoft laat echter weten dat gebruikers nog steeds de beveiliging kunnen uitschakelen en een andere gratis of betaalde virusscanner kunnen gebruiken om de computer te beveiligen. Een compleet overzichten van gratis virusscanner voor Windows 8 vindt u terug in het artikel: Virusscanner voor Windows 8.

Windows 8.1 Defender

Gerelateerde artikelen:

Inkomende zoektermen:

  • gratis virusscanner windows 8 1
  • windows defender inschakelen
  • windows 8 1 virusscanner
  • gratis virusscanner voor windows 8 1
  • defender inschakelen windows 8 1
Getagd met , , ,
Geplaatst in Nieuws & Informatie