Virusscanners vergelijken

Deze pagina delen!


Virusscanners vergelijkenEr zijn heel veel verschillende virusscanners, zowel betaald en gratis en wat is nu de beste virusscanner. Hoe kunt u virusscanners vergelijken want allen beloven ze om uw computer zo goed mogelijk te beschermen. Maar doen ze dat ook daadwereklijk? Voor de gewone computergebruikers is dat nauwelijks te controleren. Tenzij u het slachtoffer bent geworden van een virus of andere malware dat uw anti-virus-programma door heeft gelaten. Om te bepalen hoe goed gratis virusscanners nou echt zijn wordt er regelmatig onderzoek gedaan door enkele onafhankelijke instellingen en testorganen.

Zo worden op de sites zoals het Duitse AV-Test en het Oostenrijkse AV-Comparatives regelmatig onderzoeken gepubliceerd naar de effectiviteit van anti-virus-oplossingen. Beide instellingen laten simpelweg tienduizenden (malware samples) van virussen, trojans en andere malware los op de virusscanners die getest worden en kijken wat er van wordt gedetecteerd en wat er verwijdert wordt.

Recent uitgevoerde testen laten op deze websites goed zien dat de gratis virusscanners AVG, Avira en avast! die wij ook op Gratisvirusscanner Downloaden.nl beschrijven niet onder doen voor de betaalde virusscanners en andere beveiligingssoftware en uitgebreide antivirussoftware. De gratis virusscanner zijn namelijk over het algemeen helemaal niet slechter (als je dat al zou kunnen stellen) dan betaalde oplossingen.

Virusscanners vergelijken

Bescherming
Het gaat er tegenwoordig niet alleen om dat een goede virusscanner bescherming biedt tegen bekende virussen, wormen, Trojaanse paarden, en spyware middels de zogenaamde virusdefinities, maar beveiligingspakketten moeten ook preventief bescherming bieden tegen nieuwe (zero-day) malware, phishing, e-mail bedreigingen en rootkits en alle online dreigingen.

Gemakkelijk te gebruiken
De beste antivirus programma’s hebben alle functies die preventief bescherming moeten bieden tegen allerlei kwaadaardigheden . Maar ze moeten tegelijkertijd ook makkelijk in gebruik zijn zodat ook de beginnende gebruikers ermee overweg kan. Een goede virusscanner kan zelfstandig alles regelen zodat u als gebruiker er niet meer naar om hoeft te kijken, maar een virusscanner of beveiligingspakket zonder meldingen die interactie van de gebruiker vragen bestaat echter niet.

Onderdelen
Hoe meer mogelijkheden een antivirus software pakket biedt des te beter zou je denken. Dit geeft meer mogelijkheden en mogelijkheden bieden veiligheid, bruikbaarheid en betere prestaties! Maar niets is minder waar, het gaat immers om de essentiële beveiligingstechnologieën en niet om de hoeveelheid opties en extra functies in een gratis virusscanner of uitgebreide beveiligingssoftware zoals Internet Security paketten.

Updates
Alle antivirus software update geheel automatisch en download continue kleine pakketjes met updates van de virusdefinities. Dit zorgt ervoor dat uw computer nagenoeg geen hinder ondervindt en er geen prestatie verlies is. De beste antivirus ontwikkelaars gebruiken real-time updates. Dit wil zeggen dat op het moment dat de updates beschikbaar zijn, ze direct op uw computer worden geïnstalleerd.

Gerelateerde artikelen

Vraag en Antwoord

Voor gratis hulp en ondersteuning bij de keuze van een antivirusprogramma of aanvullende advies dan kunt u terecht op het computerforum van PC Web Plus, via de onderstaande afbeelding kunt u direct naar het forum navigeren waar u uw vraag en of probleem aan de experts kunt voorleggen.

Getagd met , , , , , ,
Geplaatst in Nieuws & Informatie