Virusscanner voor Windows 10 – Wat is de beste gratis antivirus-software?

Deze pagina delen!

Virusscanner voor Windows 10Met Windows Defender als virusscanner is Windows 10 van huis uit al beschermd tegen schadelijke software. Net zoals zijn voorganger Microsoft Security Essentials is Windows Defender niet de beste virusscanner voor Windows 10. Bij verschillende onafhankelijke tests van antiviruslaboratoria scoort de antivirus-software van Microsoft tot op heden middelmatig tot slecht.
In de categorie gratis virusscanners zijn er genoeg alternatieven die de computer beter beveiligen tegen malware infecties.

Er zijn dus genoeg betrouwbare virusscanners te verkrijgen, maar wat is nu de beste gratis antivirus-software? Naar onze mening presteren alle gratis virusscanners nagenoeg even goed. Maar er zijn natuurlijk pakketten die een streepje voor hebben doordat deze net iets beter scoren of minder zwaar belastend zijn. Vooral de beschermingsopties en de gebruiksvriendelijkheid zijn bepalend voor een goede virusscanner.

Om nog even terug te komen op Windows Defender wordt deze niet meer volledig uitgeschakeld als je een andere virusscanner gebruikt. Sinds de jubileum update van Windows 10 kan je Windows Defender namelijk gebruiken als extra malwarescanner. De virusscanner van Windows zal dan geen actieve bescherming bieden, maar met de optie beperkt periodiek scannen zal de computer wel regelmatig gescand worden.

Overzicht Internet Security Software voor Windows 10

Wil je de computer beveiligen met betaalde antivirus-software in plaats van een gratis virusscanner dan is de keuze hierin enorm. Op het gebied van bescherming is de kwaliteit van de verschillende pakket niet zo groot. Het zijn vooral de extra functionaliteiten die het verschil bepalen. Hieronder een overzicht van verschillende internet security pakketten.

AVG Internet Security
Bitdefender Internet Security
Bullguard Internet Security
Kaspersky Internet Security
Emsisoft Internet Security
Panda Internet Security
Avast Internet Security
G Data Internet Security
avg
bitdefender
bullguard
kaspersky
emsisoft
panda
avast
gdata
AVG Internet Security
Bitdefender Internet Security
BullGuard Internet Security
Kasperksy Internet Security
Emsisoft Internet Security
Panda Internet Security
Avast Internet Security
G Data Internet Security
AVG Internet Security bestellen
AVG Internet Security bestellen
Bullguard Internet Security bestellen
Kaspersky Internet Security bestellen
Emsisoft Internet Security bestellen
Panda Internet Security bestellen
Avast Internet Security bestellen
Panda Internet Security bestellen

Gratis virusscanner voor Windows 10 installeren

Windows 10 is van huis uit al een stuk veiliger dan zijn voorgangers, desondanks is het nog steeds noodzakelijk om de computer van goede antivirus-software te voorzien. Daarom doe je er goed aan om een alternatieve virusscanner voor Windows 10 te installeren.
Panda Free Antivirus is een lichtgewicht virusscanner die volgens het cloud-principe werkt. Dit betekent dat alle gegevens zoals de virusdefinities maar ook analyses geheel via internet worden uitgevoerd. De gratis versie van Panda is een uitstekende gratis virusscanner voor Windows 10. Panda Free Antivirus kan je via de onderstaande link downloaden.


Panda Free Antivirus downloadenPanda Free Antivirus downloaden


De installatieprocedure van Panda Free Antivirus is heel eenvoudig. In het eerste scherm zie je de volgende drie opties van Panda Safe Web ingeschakeld staan. Laat hier alleen de optie voor de identiteitsbescherming aangevinkt staan. De andere opties schakel je bij voorkeur uit.

  • Panda Safe Web installeren met extra beveiligingshulpmiddelen en identiteitsbescherming.
  • Panda Safe Web instellen als mijn standaard startpagina (mede gebaseerd op technologie van Yahoo).
  • Panda Safe Web instellen als mijn standaardzoekmachine.

Panda Free Antivirus Installeren Panda Free Antivirus Basisbescherming
Nadat je op “Accepteren en Installeren” hebt geklikt kies je in het volgende scherm voor de basisbescherming. Ook kan je 30 dagen gratis gebruik maken van de Pro versie, na afloop van de probeerversie kan je alsnog terugschakelen naar de gratis versie. Als de installatie gereed is klik je op voltooien of kies je voor nu openen. Vervolgens krijg je de vraag om je e-mailadres op te geven om een account bij Panda Security te registreren. Dit is echter niet verplicht, ook zonder account kan je gebruik maken van Panda Free Antivirus.

Wanneer je na de installatie voor de eerste keer je gebruikte browser opent zal je gevraagd worden om de Panda Security Toolbar te installeren. Deze toolbar is een onderdeel van Panda Safe Web die onder andere verantwoordelijk is voor de identiteitsbescherming. Ook verschijnt er zo nu en dan een pop-up om de bescherming te upgrade, deze melding kan je negeren.

De USB-bescherming van Panda Free Antivirus voorkomt dat malware misbruik kan maken van de autorun-functionaliteit van Windows. Verder kan je ook andere apparaten zoals Mac OS en Android systemen voorzien van de antivirus-software van Panda. Ook heeft dit pakket een procesmonitor aan boord, dit is een erg handig hulpmiddel waarmee je in één oogopslag kan zien of er malafide processen actief zijn. Ook is het mogelijk om processen te blokkeren, dit is echter wel een optie waarmee je voorzichtig moet zijn om problemen te voorkomen.

Panda Free Antivirus - Virusscanner voor Windows 10

Producten van Panda Security vergelijken

Panda Antivirus Pro
Panda Internet Security
Panda Global Protection
Panda Gold Protection
Beoordeling
Website
Panda Antivirus Pro
Panda Internet Security
Panda Global Protection
Panda Gold Protection
50 % korting
AVG Antivirus Pro
Panda Internet Security
Panda Global Protection
Panda Global Protection
Panda Antivirus Pro bestellen
Panda Internet Security bestellen
Panda Global Protection bestellen
Panda Gold Protection bestellen
Malwarebescherming
WiFi bescherming
Anti-diefstal
Ouderlijk toezicht
Gegevensbescherming
Back-up
Wachtwoordbeheer
Bestandsversleuteling
Android & Mac OS
Panda Cloud Drive (20GB)

Betaalde antivirus-software voor Windows 10

Wil je de computer beveiligen met betaalde antivirus-software in plaats van een gratis virusscanner dan is de keuze hierin enorm. Op het gebied van bescherming is de kwaliteit van de verschillende pakket niet zo groot. Het zijn vooral de extra functionaliteiten die het verschil bepalen. Hierbij moet je denken aan ouderlijk toezicht, een mogelijkheid tot het maken van back-ups en noem maar op. Wanneer je geen gebruik maakt van dergelijke opties is het zonde om daarvoor een duur beveiligingspakket aan te schaffen.

Emsisoft is één van de weinige antivirusfabrikanten die beveiligingssoftware op de markt brengt zonder overbodige toeters en bellen. Het Oostenrijkse beveiligingsbedrijf heeft twee beveiligingspakketten in het assortiment. Beide pakketten maken gebruik van een zogenaamde dual-engine technologie, dit betekent eigenlijk dat er twee virusscanners in één pakket verwerkt zitten. Zowel de technologie van Bitdefender als die van Emsisoft zorgen middels de gedragsbewaking, bestandsbewaking en surfbeveiliging voor een optimale bescherming.

Emsisoft Anti-Malware is het goedkoopste pakket, dit volwaardige beveiligingspakket is uitermate geschikt als alternatieve virusscanner voor Windows 10. Met dit pakket kan je dan ook gebruik blijven maken van de ingebouwde firewall van Windows. Wil je een geavanceerdere beveiliging dan is Emsisoft Internet Security aan te raden, dit pakket beschikt over een zeer geavanceerde firewall die zowel de inkomende als uitgaande internetverbindingen nauwlettend monitort. Schadelijke software kan hierdoor niet zomaar naar buiten toe communiceren.

Emsisoft Anti-Malware Emsisoft Internet Security


Emsisoft Anti-Malware downloadenEmsisoft Anti-Malware downloaden


Emsisoft Internet Security downloadenEmsisoft Internet Security downloaden


De installatieprocedure van beide pakketten is zeer eenvoudig. Als eerste accepteer je de licentieovereenkomst, vervolgens worden de benodigde bestanden voor de installatie uitgepakt. Hierna krijg je drie opties te zien, hier kan je kiezen om gebruik te maken van de 30 dagen probeerversie. Mocht je al een licentie hebben kan je deze tijdens de installatie direct invoeren, zo niet kan je deze ook online bestellen.

Tijdens de installatie krijg je verder de vraag om je aan te sluiten bij het Emsisoft Anti-Malware Netwerk (EAMN). Dit onderdeel werkt volgens het cloud-principe, hiermee worden anoniem statistieken verzonden die gebruikt worden in een online database. Het is zeker raadzaam om deze optie te activeren, vervolgens zal er direct een update van het programma worden uitgevoerd.

Wanneer dit proces gereed is krijg je de optie om de PUP detectie in te schakelen. Het is aanbevolen om deze bescherming te activeren, op deze manier voorkom je dat adware en andere potentieel ongewenste software ongevraagd geïnstalleerd kan worden.

Emsisoft Anti-Malware PUP detectie

Emsisoft Anti-Malware
Score
Emsisoft Anti-Malware
Licentie voor 3 PC's - 1 Jaar
Malware bescherming
Ransomware bescherming
Bescherming tegen rootkits
Bestandsbewaking
Gedragbewaking
Surfbeveiliging
Geavanceerde Firewall
Emsisoft Anti-Malware bestellen

 

Inkomende zoektermen:

  • gratis virusscanner windows 10
  • beste gratis antivirus windows 10
  • beste gratis virusscanner windows 10