Virusscanner is uitgeschakeld door een virus

Deze pagina delen!

Veel malware-varianten bevatten routines om detectie van de de malware te voorkomen, en bepaalde malware is dan ook in staat om de gebruikte virusscanner en of ander beveiligingspakket als het ware te verminken waardoor deze niet meer in staat is om optimaal te functioneren en de malware te kunnen detecteren. Wanneer uw virusscanner is uitgeschakeld door een virus of andere malware en niet meer ingeschakeld kan worden is eigenlijk het kwaad al geschied en is het raadzaam om grondig maar ook zorgvuldig uw computer te controleren op de aanwezigheid van malware en andere ongewenste c.q. kwaadaardige software.

Indien uw virusscanner is uitgeschakeld door een virus ga dan niet direct met allerlei tools aan de slag zoals bijvoorbeeld register-cleaners, anti-malwarescanners in de hoop dat deze het probleem wel zullen oplossen. In het slechtste geval kunnen de problemen namelijke alleen maar erger worden waarop de kans op een succesvolle oplossing alleen maar afneemt. Hieronder ziet u in ieder geval een opsomming van zaken die u beter niet kunt uitvoeren wanneer uw virusscanner is uitgeschakeld door een virus.

  • Grijp niet direct naar systeemherstel, bij een malware-infectie wordt dit namelijk afgeraden.
  • Laat niet allerlei registercleaners of andere opschoonprogramma’s op de computer los.
  • Gebruik niet zomaar instructies van gelijkwaardige problemen.
  • Wees voorzichtig met het gebruik van bepaalde removal-tools voor de betreffende virusscanner.

Virusscanner is uitgeschakeld door een virus wat nu?

Wanneer uw virusscanner is uitgeschakeld door een virus en niet meer ingeschakeld kan worden dan kunt u natuurlijk gebruik maken van een on-demand malwarescanner zoals één van de onderstaande programma’s die gratis zijn te downloaden en waarmee u uw computer kunt controleren op de aanwezigheid van malware.

Voor hulp en ondersteuning bij het verwijderen van malware of het oplossen van problemen (wanneer uw virusscanner is uitgeschakeld door een virus) kunt u terecht op het forum van PC Web Plus. Bij dit computerforum is een speciaal sub-forum voor het verhelpen van malware gerelateerde problemen waar uw probleem individueel door een gekwalificeerd helper zal worden behandeld.


Malware en virusinfectie problemen