Virus Bulletin

Deze pagina delen!

Virus BulletinVirus Bulletin is een onafhankelijke organisatie (testorgaan) op het gebied van antivirus testen en talloze reviews. Virus Bulletin is in 1989 opgericht en middels een magazine verschafte het informatie over onder andere, computerbeveiliging, nieuwe malware en schadelijke software, en het verwijderen van malware. Sindsdien is Virus Bulletin uitgegroeid tot een grote organisatie (testorgaan) die zich voornamelijk richt op het testen van beveiligingssoftware zoals gratis virusscanner, internet security pakketten en alle andere beveiligingssoftware.

Virus Bulletin voorziet computergebruikers met enige regelmaat informatie over computervirussen en antivirus testen, en naast preventie, detectie en verwijdering van schadelijke software na een malwareinfectie. Virus Bulletin biedt lezers objectieve informatie over de vele aspecten van antivirusscanners en computerbeveiliging, en voert daarbij onafhankelijke vergelijkende testen uit van de belangrijkste antivirustechnologieën en -oplossingen. Er wordt bijvoorbeeld onder andere getest op het detectiepercentage van virussen, spyware en rootkits in de categorie (malicious software) en eveneens op de scansnelheid van bestanden waarvan het bekend is dat deze geheel veilig zijn.

Om als antivirusfabrikant het VB100-logo te mogen weergeven, moet het antivirusproduct of beveiligingspakket hebben aangetoond dat het met de standaardinstellingen voldoet aan de strenge testnormen van Virus Bulletin of deze overschrijdt. Deze normen die worden gesteld bestaan onder andere uit:

  • Detecteren van alle “In the Wild”-virussen die momenteel over de hele wereld voorkomen.
  • Detectiepercentages die gebruikmaken van zowel het scannen op verzoek als bij de toegang van bestanden.
  • Geen False Positives bij het scannen van bestanden die geheel schoon en veilig zijn.

Virus Bulletin test resultaten

Virus Bulletin – testresultaten

Op de bovenstaande afbeelding is een grafiek te zien van een VB100 test van Virus Bulletin, in dergelijk testen wordt onder andere de reactieve detection en proactieve detection tegen elkaar afgewogen, wanneer een beveiligingspakket op beide vlakken goed scoort, en daarbij geen false positives kent, dan komt dergelijke beveiligingssoftware in aanmerking voor de VB100 award.

Al vele jaren voert Virus Bulletin onafhankelijke vergelijkingstests uit waarbij de kwaliteit van veel anti-malware produkten wordt vergeleken. De unieke VB100 testmethode wordt door alle anti-malware bedrijven gerespecteerd. Virus Bulletin voert deze tests gratis uit en in tegenstelling tot andere tests geldt het eerste resultaat en wordt ook exact gerapporteerd welke impact een produkt heeft op de systeembelasting.

Vraag & Antwoord

Wanneer u naar aanleiding van dit artikel nog vragen heeft over bijvoorbeeld gratis virusscanners, of de keuze van een virusscanner en of het combineren van verschillende beveiligingspakketten kunt u terecht op het forum van PC Web Plus bij de categorie beveiligingssoftware.