Trojaans paard niet te verwijderen

Deze pagina delen!

Trojaanse paarden en andere vormen van malware worden steeds geavanceerder en zijn daardoor ook vaak lastiger te verwijderen. Het kan daarom voorkomen dat bijvoorbeeld een Trojaans paard niet te verwijderen is door uw gebruikte virusscanner of ander beveiligingspakket. In dergelijke gevallen kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een essentieel bestand van uw besturingssysteem wat geïnfecteerd is of doordat de malware gebruik maakt van bepaalde permissies waardoor de betreffende malware niet te verwijderen is.

Wanneer er bijvoorbeeld een essentieel onderdeel van Windows geïnfecteerd is zal uw virusscanner hier melding van geven, maar het zal in de meeste gevallen niet kunnen verwijderen, aangezien het dan mogelijk is dat Windows niet meer opstart. Bij dergelijke gevallen dienen de geïnfecteerde bestanden vervangen te worden door een schoon exemplaar, en daarvoor zijn vaak specialistische scanners nodig als een Trojaans paard niet te verwijderen is.
Wat u ook kunt proberen is om als eerste een update van uw gebruikte virusscanner of beveiligingspakket uit te voeren, en daarna nogmaals uw gehele computer te scannen en wanneer blijkt dat wederom het Trojaans paard niet te verwijderen is dan zijn er krachtigere malwarescanners en removal-tools voor de malware benodigd.

Bij het gebruik van dergelijke programma’s is wel enige voorzichtigheid geboden, want bij verkeerd gebruik kunt u de problemen alleen maar verergeren met alle gevolgen van dien. Gebruik bij voorkeur ook geen onbekende programma’s die u op het internet tegenkomt en beloven de betreffende malware te kunnen verwijderen. De onderstaande malwarescanners zijn gratis te downloaden en veilig te gebruiken en hebben reeds hun diensten bewezen.

Voor hulp en ondersteuning bij het verwijderen van malware of problemen heeft wanneer bijvoorbeeld een Trojaans paard niet te verwijderen is door uw virusscanner kunt u terecht op het forum van PC Web Plus. Dit computerforum heeft een speciaal sub-forum voor het verhelpen van malware gerelateerde problemen waar uw probleem individueel door een gekwalificeerd helper zal worden behandeld.

Malware en virusinfectie problemen

Inkomende zoektermen:

  • trojaans paard verwijderen
  • trojan verwijderen
  • trojan verwijderen windows 10
  • trojaans paard
  • trojan horse verwijderen
  • Trojan virus verwijderen
  • https://www gratisvirusscanner-downloaden nl/veel-gestelde-vragen-faq/trojaans-paard-verwijderen/