Trage computer na de installatie AVG

Deze pagina delen!

Wanneer u last heeft van een trage computer na de installatie AVG Antivirus Free of een andere beveiligingspakket van AVG dan hoeft dit niet direct aan AVG zelf te liggen. Een trage computer na de installatie AVG, kan namelijk diverse oorzaken hebben en indien u last heeft van een trage computer na de installatie AVG bij de eerst volgende herstart, herstart dan nogmaals de computer als u een update van de gebruikte versie van AVG heeft uitgevoerd. Het kan namelijk voorkomen dat na de installatie van AVG de computer de eerste keer wat langzamer opstart voor uw gevoel.

Ook wordt er na de installatie vaak een volledige systeemscan al dan niet op de achtergrond van de computer uitgevoerd, en dit kan ook een trage computer na de installatie AVG veroorzaken. Ook spelen de systeemspecificaties van nieuwe versies een rol bij de algehele systeemimpact, en doordat virusscanners steeds geavanceerder en zullen daardoor ook meer gebruik maken van de systeem recources.

Naast dit bekende problemen kan een trage computer na de installatie AVG ook een dieper liggende oorzaak hebben zoals bijvoorbeeld een conflict met andere beveiligingssoftware wat aanwezig is op uw computer, maar ook restanten van een andere virusscanner die niet geheel verwijderd zijn kunnen voor een vertraging van de computer zorgen. In dergelijke gevallen kunt u de andere gebruikte beveiligingssoftware het beste tijdelijke eens geheel uitschakelen om te kijken of dit het probleem oplost, zo ja dan dient u zowel AVG als in de andere gebruikte software zo in te stellen dat deze elkaar niet hoeven te controleren.

Indien eerder gebruikte virusscanners niet geheel en of maar gedeeltelijk verwijderd zijn gebruik dan de speciale removal tool van de betreffende antivirusfabrikant om deze geheel van de computer te verwijderen. Een complete lijst van alle speciale removal tools vindt u op deze website terug.

Hulp en ondersteuning

Wanneer u hulp en of ondersteuning wenst omtrent de gratis virusscanner van AVG, of een ander beveiligingspakket van AVG dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, waar een speciaal sub-forum is voor AVG Antivirus voor gratis hulp en ondersteuning.