Microsoft Antivirus – Security Essentials en Windows Defender

Deze pagina delen!

Microsoft AntivirusMicrosoft Antivirus ook bekend als Microsoft Security Essentials (MSE) en Windows Defender in Windows 8 is een gratis anti-virus- en anti-spywareprogramma waar u uw computer kunt beveiligen. Echter is deze virusscanner van Microsoft eenvoudig en beperkt. De real-time bescherming die op de achtergrond actief is en continu bestanden en processen controleert, is te omschrijven als prettig ‘onzichtbaar’. Microsoft Antivirus heeft namelijk geen merkbare invloed op de systeemprestaties van de computer en geeft tevens weinig tot geen onterechte virusmeldingen.

Het mooiste van Microsoft Antivirus c.q. Microsoft Security Essentials en Windows Defender, is wellicht dat het nauwelijks tot geen meldingen geeft. Eenvoudig te installeren is op een legale versie van Windows, een overzichtelijke gebruikersinterface heeft en verder geheel gratis is zonder dat het bijvoorbeeld pop-ups toont om een betaalde versie te kopen, simpelweg omdat er geen betaalde consumentenversie is van de virusscanner van Microsoft.

De nauwelijks merkbare aanwezigheid van deze gratis virusscanner maakt het wellicht ook zo populair, veel computergebruikers zijn dan ook niet gecharmeerd van beveiligingspakketten die veel pop-ups en meldingen tonen en dat wordt vaak als hinderlijk aangezien. Microsoft Antivirus is dan wel eenvoudig in gebruik, en werkt eigenlijk geheel op de achtergrond en plaatst bedreigingen automatisch in quarantaine maar als we kijken naar de algehele beveiliging die Microsoft Security Essentials en Windows Defender biedt laat deze antivirus-oplossing van Microsoft toch wel wat steken vallen, en dat maakt het dus zeker niet de beste virusscanner.

Microsoft Antivirus Testresultaten

Microsoft Antivirus – Security Essentials en Windows Defender

Op de bovenstaande grafiek van AV Comparatives is goed te zien dat Microsoft Antivirus c.q. Microsoft Security Essentials en Windows Defender helemaal niet zo goed scoort, en in meerdere testen is de gratis virusscanner van Microsoft er niet in geslaagd om zich te meten met andere beveiligingspakketten en gratis virusscanners die veel beter presteren.

Met de komst van Windows 8 is Microsoft Security Essentials geheel ingebouwd in het besturingssysteem en heeft het de naam van Windows Defender overgenomen, na de installatie van Windows zal deze antivirus-oplossing van Microsoft direct actief zijn als er geen andere beveiligingssoftware aanwezig is, en of geactiveerd worden als de geïnstalleerde beveiligingssoftware / virusscanner verlopen is en de computer niet meer preventief beschermt tegen schadelijke software.

In Windows 8 bestaat Microsoft Antivirus eigenlijk uit meerdere onderdelen, de basisbescherming wordt geregeld door Windows Defender en de aanvullende beveiliging door het SmartScreen filter en natuurlijk de ingebouwde firewall van Windows.

Hulp en ondersteuning

Wanneer u hulp en of ondersteuning wenst bij Microsoft Antivirus de gratis virusscanner, Microsoft Security Essentials of Windows Defender kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, hier is een speciaal sub-forum aanwezig voor vragen en of problemen met de beveiligingssoftware van Microsoft.

Computerforum PC Web Plus - Microsoft Security Essentials

Inkomende zoektermen:

  • Microsoft antivirus
  • microsoft defender
  • antivirus microsoft
  • antivirus microsoft gratis