AVG Zen Netwerk installeren en configureren

Deze pagina delen!

AVG ZenMet AVG Zen kan je geheel gratis een AVG Zen netwerk aanmaken, hiermee kan je de status van computers en mobiele apparaten op afstand beheren. Ook als je gebruik maakt van AVG Antivirus Free kan je een gratis account voor aanmaken. Uiteraard is dit geen verplichting, ook zonder deze functionaliteit zal AVG Antivirus de computer prima beschermen. AVG Zen is geschikt voor computers met Windows, Mac OS en mobiele apparaten met het Android besturingssysteem.

In ieder huishouden worden tegenwoordig wel meerdere computers gebruikt. Wanneer deze allemaal beveiligd zijn met de antivirus-software van AVG is het Zen netwerk een zeer handig hulpmiddel. Hiermee kan je één computer als beheerder van het netwerk instellen, op dit systeem worden als het ware alle andere installaties toegevoegd. De beheerder kan dan op afstand andere systemen scannen op de aanwezigheid van schadelijke software. Maar je ziet ook direct of er problemen zijn en/of het systeem nog wel beveiligd is.

Verder is het mogelijk om vanuit AVG Zen extra applicaties te installeren. Alleen Web Tune Up is hiervan gratis te gebruiken, dit onderdeel biedt onder andere bescherming voor je online privacy. Verder scant het websites op de aanwezigheid van malware en worden trackers geblokkeerd via AVG Secure Search. Ook kan je eenvoudig de browsergeschiedenis opschonen met AVG Web Tune UP.

AVG Zen Netwerk installeren

Bij het installeren van AVG Antivirus Free zal Zen automatisch worden geïnstalleerd. Na de installatie verschijnt er het venster om een gratis account te registeren. Met dit account kan je vervolgens het netwerk beheren. Wanneer je één van de betaalde beveiligingspakketten van AVG gebruikt dien je wel het e-mailadres te gebruiken die je ook voor de aankoop hebt gebruikt. Gebruik je een ander e-mailadres dan zal het abonnement niet herkend worden.

AVG Zen installeren AVG Zen netwerk

  • Geef in het bovenstaande scherm het gewenste e-mailadres op.
  • Stel vervolgens een sterk wachtwoord in en klik op Account maken.
  • Vervolgens krijg je een e-mail om het account te bevestigen.

Via het AVG MyAccount kan je onder andere abonnementen beheren en antivirus-software van AVG downloaden. Maar ook je profiel bewerken en het AVG Zen netwerk configureren. Als het account eenmaal actief is stel je één computer in het netwerk in als beheerder. Vanaf dit systeem kan je dan nieuwe apparaten aan het AVG Zen Netwerk toevoegen. In het hoofdscherm van AVG Zen staat het systeem van de beheerder van het netwerk als eerste aangegeven. Aan de rechterzijde kan je via het plusje nieuwe apparaten aan het netwerk toevoegen.

Apparaten toevoegen aan het AVG Zen netwerk

AVG Zen installeren AVG Zen configureren
In het netwerk van AVG Zen kan je zowel computer met het Windows besturingssysteem als Mac OS opnemen. Ook kan je mobiele apparaten zoals tablet en/of smartphones toevoegen die gebruik maken van de beveiligingssoftware van AVG. Het enige wat je hoeft te doen is het gewenste systeem te selecteren, hierna geef je het e-mailadres waarnaar je een uitnodiging wilt versturen. Via deze e-mail kan je direct AVG downloaden en op het gewenste systeem installeren.

Na de installatie zal je de computer moeten activeren in het AVG Zen netwerk. Gebruik hiervoor het eerder ingestelde e-mailadres en wachtwoord. Nu zal dit systeem automatisch toegevoegd worden aan het netwerk. Als beheerder kan je alle computers en mobiele apparaten in het Zen netwerk op afstand laten scannen. Ook heb je vanuit AVG Zen in één oogopslag zicht op eventuele problemen in het netwerk. Denk hierbij aan een geïnfecteerd systeem, of problemen met de beveiligingssoftware zelf waardoor deze niet actief is.

AVG Zen verwijderen

Doordat Zen een vast onderdeel is van de antivirus-software van AVG kan je deze niet apart verwijderen. Wanneer je dit onderdeel via de softwarelijst van Windows probeert te verwijderen zal je de melding “U kunt AVG Zen nu niet verwijderen” te zien krijgen. Meer informatie over het verwijderen van de antivirus-software van AVG lees je in dit artikel.

Inkomende zoektermen:

  • avg zen