AVG Resident Shield

Deze pagina delen!

Het AVG Resident Shield is de permanente real-time beveiliging van zowel de gratis virusscanner van AVG als de betaalde en het Internet Security pakket. Het onderdeel Resident Shield biedt continu bescherming voor uw computer, het controleert immers elk bestand dat wordt gedownload, geopend, opgeslagen, of gekopieerd en bewaakt tevens de essentiële systeembestanden en gebieden op uw computer.

Normaliter merkt u helemaal niets van het AVG Resident Shield aangezien deze beveiligingslaag geheel op de achtergrond functioneert, behalve wanneer er door AVG iets gedetecteerd wordt wat een bedreiging vormt voor uw computer. Want in dit geval zal er een waarschuwingsvenster door het AVG Resident Shield getoond worden.

Hieronder ziet een voorbeeld van een melding die het AVG Resident Shield kan tonen wanneer er een potentiële bedreiging op uw computer wordt gedetecteerd. Wanneer er een dergelijke melding verschijnt moet u deze natuurlijk nooit zonder pardon weg klikken, of één van de opties selecteren zonder dat u precies weet wat er aan de hand is. Verderop in dit artikel leest u meer informatie over wat u kunt doen wanneer Resident Shield van AVG melding geeft over een gedetecteerde bedreiging op uw computer.

AVG Resident Shield

AVG Resident Shield

Wanneer het AVG Resident Shield een bedreiging heeft gedetecteerd en daar melding over geeft via de AVG-detectie venster, ziet om om welke bedreiging het gaat en bij de objectnaam om welk bestand het gaat. Vanuit dit scherm worden er twee opties aangeboden.

  • Beschermen (aanbevolen)
  • Bedreiging negeren

Middels de eerste optie “Beschermen (aanbevolen)” zal de betreffende bedreiging en het bijbehorende bestand door AVG in quarantaine geplaatst worden waardoor het het geen bedreiging meer kan vormen voor uw computer. Het kan wel eens voorkomen dat een bepaalde bedreiging zoals een Trojaans paard niet verwijderd kan worden, dit zal dan door AVG worden aangegeven of zal het telkens opnieuw detecteren. Meer informatie hierover leest u in het artikel; Trojaans paard niet te verwijderen.

De tweede optie is voor het negeren van de gedetecteerde bedreiging, het betreffende bestand zal niet verwijderd worden maar zal ook niet geopend kunnen worden aangezien AVG uw computer wel zal blijven beschermen aangezien het bestand volgens AVG een potentiële bedreiging vormt voor uw computer. Gebruik deze optie echter alleen wanneer u het vermoeden heeft dat het hier een “False Positive” betreft, want concreet een onterecht melding over een mogelijke bedreiging betekent.

Voor meer informatie over de gedetecteerde bedreiging kunt u op de optie Details weergeven klikken, u krijgt dan een uitgebreider overzicht van de detectie van het AVG Resident Shield te zien. Een voorbeeld ziet u rechts op de bovenstaande afbeelding. In dit scherm ziet u onder andere het risico wat het kan vormen, de status en de detectienaam van het AVG Resident Shield. Ook ziet u in dit venster de procesnaam, en het bijbehorende ID wat verantwoordelijk is voor de gedetecteerde malware.

Hulp en ondersteuning

Wanneer u hulp en of ondersteuning wenst bij de gratis virusscanner van AVG of vragen heeft over het AVG Resident Shield dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, waar een speciaal sub-forum is voor AVG Antivirus voor gratis hulp en ondersteuning.