AVG Quarantaine

Deze pagina delen!

De AVG Quarantaine is de beveiligde omgeving waar alle gedetecteerde bedreigingen van onder andere de AVG Resident Shield in worden geplaatst. Alle kwaadaardige bestanden in de AVG Quarantaine zoals virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige software zijn nu geheel veilig op uw computer opgeslagen en kunnen geen schade meer aanrichten.

Over het algemeen zullen gedetecteerde bedreigingen door AVG op uw computer automatisch naar de AVG Quarantaine omgeving verplaatst worden als u kiest voor de optie beschermen in het waarschuwingsvenster. Wanneer een bestand niet in de AVG Quarantaine omgeving kan worden geplaatst zal u hier melding van krijgen, dit kan bijvoorbeeld voor kunnen komen als een essentieel bestand van bijvoorbeeld Windows zelf is geinfecteerd. Wij adviseren dan ook om bedreigingen altijd in de AVG Quarantaine omgeving te laten plaatsen en niet fysiek te laten verwijderen van de computer.

En wanneer een bedreiging niet in quarantaine kan worden geplaatst lees dan ook het artikel; Trojaans paard niet te verwijderen hier staat onder andere beschreven hoe u uw computer geheel kan controleren op de aanwezigheid van malware en andere kwaadaardige software.

Op de onderstaande afbeelding ziet een voorbeeld van de AVG Quarantaine omgeving  met daarin een aantal gedetecteerde bedreigingen die door AVG zijn gedetecteerd en in quarantaine zijn geplaatst. Meer informatie over de AVG Quarantaine omgeving  en het herstellen c.q. terug plaatsen, verwijderen en opnieuw scannen van items leest u verderop op deze pagina.

AVG Quarantaine

AVG Quarantaine

Alle bestanden die in de AVG Quarantaine omgeving staan opgeslagen kunnen geen enkele bedreiging meer vormen voor uw computer, het is daarom ook niet noodzakelijk om items uit geheel uit een dergelijke quarantaine omgeving te verwijderen. Als het later namelijk blijkt te gaan om een onterechte detectie (False Positive) van AVG, dan kunt u het betreffende bestand natuurlijk nooit meer laten herstellen naar de oorspronkelijke locatie. Wanneer u echter vermoed dat een bestand ten onrechte in de AVG Quarantaine omgeving is geplaatst kunt u deze altijd laten scannen op www.virustotal.com.

Wanneer u met de rechtermuisknop in de AVG Quarantaine omgeving klikt krijgt u een drietal opties te zien, zo kunt u bestanden verwijderen (niet aanbevolen), bestanden laten herstellen als u zeker weet dat deze ten onrechte als een bedreiging zijn aangezien en daardoor in de avast! viruskluis zijn geplaatst. Bij twijfel kunt u dergelijke bestanden ook uploaden en laten scannen op www.virustotal.com.

Het herstellen van een bestand wat door AVG in quarantaine is geplaatst kan op twee manieren, via de optie Herstellen en Herstellen als. Middels de eerste optie zal het bestand wat aanwezig is in quarantaine terug geplaatst worden naar de originele locatie waarna het bestand niet meer in quarantainelijst vermeld zal worden. Bij de tweede optie kunt u een bepaalde bestand in de AVG Quarantaine omgeving laten herstellen als. Deze optie is zeer handig als u het bestand bijvoorbeeld wilt laten controleren op op www.virustotal.com of door een andere virus- of malwarescanner wilt laten controleren zonder het bestand definitief op de oorspronkelijke locatie wilt laten terug plaatsen.

Ook kunt u vanuit dit scherm de details (uitgebreide omschrijving) van een bepaald item opvragen, of alle items die in de AVG Quarantaine omgeving zijn in één keer laten verwijderen.

Hulp en ondersteuning

Wanneer u hulp en of ondersteuning wenst bij de gratis virusscanner van AVG of vragen heeft over de AVG Quarantaine omgeving of het AVG Resident Shield dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, waar een speciaal sub-forum is voor AVG Antivirus voor gratis hulp en ondersteuning.