AVG Antivirus verwijderen – AVG Remover

Deze pagina delen!

AVG Antivirus verwijderen

Normaal gesproken kan je AVG Antivirus verwijderen via de softwarelijst van Windows bij “Programma’s en Onderdelen”. Helaas komt het voor dat het verwijderen van AVG Antivirus Free niet lukt op deze manier. De meest voorkomende oorzaak is een corrupte installatie, of doordat er essentiële bestanden of registerverwijzingen ontbreken. Ook kan een mislukte programma-update problemen veroorzaken bij het verwijderen van de antivirus-software van AVG.

In sommige situaties is een herstelinstallatie van de antivirus-software van AVG de oplossing. Mocht dit niet het geval zijn dan is het geforceerd verwijderen van AVG de enige oplossing. Hiervoor kan je de AVG Remover gebruiken, met deze speciale removal tool kan je AVG Antivirus verwijderen zonder tussenkomst van de ingebouwde uninstaller.

Met de AVG Remover kan je ook andere onderdelen verwijderen zoals, Web TuneUp, PC TuneUp en AVG Zen. Gebruik bij voorkeur geen tools als Revo Uninstaller. Doordat antivirus-software veelal gebruik maakt van een zelfbeschermingstechnologie kan dit weer voor andere problemen zorgen. Speciale tools zoals de AVG Remover zijn namelijk uitgerust met een routine die een zelfbescherming, maar ook andere beveiligingen en/of services tegen ongewenste modificaties veilig kunnen uitschakelen en verwijderen.

Hoe kan ik AVG Zen verwijderen?

AVG Zen verwijderenHelaas is het niet mogelijk om AVG Zen te verwijderen en alleen de (gratis) antivirus-sofware van AVG te gebruiken. AVG Zen is namelijk een vast onderdeel geworden van de beveiligingspakketten van AVG. Dit is als het ware het dashboard waarin onder andere de virusscanner aanwezig is en je gebruik kan maken van het AVG Zen netwerk. Verder bevat dit dashboard de mogelijkheid om extra onderdelen zoals te installeren. AVG Web TuneUp is hiervan gratis te gebruiken, maar PC TuneUp, en HMA! Pro VPN zijn betaalde onderdelen.

AVG Antivirus verwijderen via de softwarelijst

Middels de onderstaande procedure kan je AVG Antivirus verwijderen via de softwarelijst van Windows. Hierbij dien je wel een bepaalde volgorde aan te houden. Als eerste zal je de AVG Protection moeten verwijderen, na de herstart verwijder je AVG PC TuneUp indien dit programma is geïnstalleerd. Wederom zal je de computer moeten herstarten, hierna kan je AVG Zen verwijderen. Wanneer je een andere volgorde gebruikt zal je de melding “U kunt AVG Zen nu niet verwijderen” te zien krijgen.

AVG Antivirus verwijderen

 • Selecteer bij programma’s en onderdelen AVG Protection en klik op de knop verwijderen.
 • Nu verschijnt het venster “repareren of deïnstalleren”, klik hier weer op verwijderen en nogmaals op Ja, verwijderen.

Indien er schadelijke items in quarantaine aanwezig zijn krijg je een melding om de inhoud in quarantaine te verwijderen. Het is aanbevolen om te controleren of er toevallig niet onterecht bepaalde items in quarantaine zijn geplaatst. Klik hiervoor op “Inhoud Quarantaine bekijken”.

AVG verwijderen - quarantaine

 • Klik vervolgens op Inhoud Quarantaine verwijderen om door te gaan.
 • Als dit proces gereed is zal je de computer opnieuw moeten opstarten.

AVG Antivirus verwijderen met de AVG Remover

Middels de AVG Remover verwijdert u alle onderdelen van een AVG-installatie op uw computer, waaronder registeronderdelen, installatie- en gebruikersbestanden op uw schijf. AVG Remover is de laatste optie die kan worden gebruikt als het deïnstallatie-/herstelproces van AVG herhaaldelijk mislukt.

 • Download de AVG Remover naar bijvoorbeeld het bureaublad.
 • Klik met de rechtermuisknop op “AVG_Remover.exe” en kies voor de optie Als administrator uitvoeren.
 • Nu krijg je als eerste het scherm met de licentieovereenkomst en privacy policy te zien.

AVG Remover

 • Klik in het bovenstaande scherm op continue om door te gaan.
 • Nu zal het programma controleren welke beveiligingssoftware er van AVG aanwezig is.
 • Selecteer nu de onderdelen die je wilt verwijderen en klik op de knop Remove.

AVG Deinstalleren

Vraag & Antwoord

Wanneer u tegen problemen aanloopt bij het verwijderen van de AVG Antivirus, of vragen heeft naar aanleiding van deze instructies dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum is voor AVG Antivirus voor gratis hulp en ondersteuning.

Inkomende zoektermen:

 • kan avg niet verwijderen
 • avg antivirus verwijderen
 • avg verwijderen lukt niet
 • avg deinstalleren
 • avg virusscanner verwijderen
 • avg remover
 • avg volledig verwijderen