avast! Viruskluis

Deze pagina delen!

avast! Browser Cleanup De avast! viruskluis is de beveiligde omgeving waarin gedetecteerde bedreigingen via onder andere het avast! Bestandssysteemschild in worden geplaatst. De avast! viruskluis is de quarantaine omgeving waarin gedetecteerde bedreigingen zoals virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige software geen schade aan uw computer kunnen aanrichten.

Over het algemeen zullen gedetecteerde bedreigingen op uw computer automatisch naar de avast! viruskluis verplaatst worden zonder dat u hier zelf actie op hoeft te ondernemen. Wanneer een bestand niet automatisch in de avast! Viruskluis geplaatst kan worden zal u hier melding van krijgen. Wij adviseren dan ook om bedreigingen altijd in de avast! viruskluis te laten plaatsen en niet fysiek te laten verwijderen van de computer.

Op de onderstaande afbeelding ziet een voorbeeld van de avast! Viruskluis met daarin een aantal gedetecteerde bedreigingen die door avast! zijn geneutraliseerd en in quarantaine zijn geplaatst. Meer informatie over de avast! viruskluis en het herstellen c.q. terug plaatsen, verwijderen en opnieuw scannen van items in de avast! viruskluis leest u verderop op deze pagina.

avast! Viruskluis

avast! Viruskluis

Alle bestanden die in de avast! viruskluis staan opgeslagen kunnen geen enkele bedreiging meer vormen voor uw computer, het is daarom ook niet noodzakelijk om items uit een dergelijke quarantaine omgeving te verwijderen. Wanneer het later namelijk blijkt te gaan om een onterechte detectie (False Positive), dan kunt u het betreffende bestand natuurlijk nooit meer laten terug plaatsen naar de oorspronkelijke locatie. Wanneer u vermoed dat een bestand ten onrechte in de avast! Viruskluis is geplaatst kunt u deze altijd opnieuw laten scannen door avast! door met de rechtermuisknop op het betreffende bestand te klikken en te kiezen voor scan optie. Het is wel aanbevolen om eerst te controleren of er updates van de virusdefinities beschikbaar zijn voordat u een bestand opnieuw laat scannen.

Wanneer u met de rechtermuisknop in de avast! viruskluis klikt krijgt u een negental opties te zien, zo kunt u bestanden verwijderen (niet aanbevolen), bestanden laten herstellen als u zeker weet dat deze ten onrechte als een bedreiging zijn aangezien en daardoor in de avast! viruskluis zijn geplaatst. Bij twijfel kunt u dergelijke bestanden ook uploaden en laten scannen op www.virustotal.com.

Verder heeft u de mogelijkheid om het bestand te laten herstellen en toe te voegen aan de uitsluitingen, deze optie kunt u gebruiken wanneer u 100% zeker weet dat het een onterechte detectie is en een (False Positive) betreft. Middels deze optie zal het bestand namelijk bij een volgende scan of controle niet meer gedetecteerd worden en automatisch in de avast! viruskluis geplaatst worden.

Ook kunt u een bestand Extraheren, dit betekent concreet dat u een kopie van een bepaalde bestand uit de avast! viruskluis kan extraheren naar een bepaalde map. Deze optie is zeer handig als u het bestand bijvoorbeeld wilt laten controleren op op www.virustotal.com of door een andere virus- of malwarescanner wilt laten controleren zonder het bestand definitief op de oorspronkelijke locatie wilt laten terug plaatsen.

Bij een mogelijke onterechte detectie (False Positive), kunt u het bestand vanuit dit scherm ook naar het viruslab van avast! laten verzenden voor onderzoek. Verder kunt u hier de eigenschappen van alle items in de avast! viruskluis opvragen en handmatig bestanden in deze beveiligde quarantaine omgeving laten plaatsen.

avast! Viruskluis

Hulp en ondersteuning

Wanneer u hulp en of ondersteuning wenst omtrent het gebruik van de avast! viruskluis, tegen problemen aanloopt of het vermoeden heeft dat een bestand ten onrechte in de avast! viruskluis is geplaatst dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, hier is een speciaal sub-forum aanwezig voor vragen en of problemen met de beveiligingssoftware van avast!.

Computerforum PC Web Plus - Avast Anti-virus