avast! update problemen oplossen

Deze pagina delen!

avast! update problemen oplossen Als u het foutbericht ‘host onbereikbaar‘ of ‘verbinding niet tot stand gebracht‘ krijgt bij de avast! updatefunctie voor het bijwerken van de virus signature database of het programma zelf, kan het veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een onderbreking of verlies van de Internet-verbinding, maar dergelijke avast! update problemen kunnen ook de oorzaak zijn van een beschadigde update server (Mirror server omgeving) van avast!.

Maar ook een incompatibele update of een beschadigde installatie van het beveiligingspakket van avast! kunnen de oorzaak zijn van avast! update problemen.

Wanneer u te maken heeft met avast! update problemen met betrekking tot het automatisch updaten van de virus signature database of het updaten van het programma van avast! zelf kunt u de stappen en instructies uitvoeren die hieronder beschreven staan. Is het probleem op deze wijze niet te verhelpen dan ligt de oorzaak wellicht dieper, wij adviseren dan om advies te vragen op bijvoorbeeld het forum van PC Web Plus waar u persoonlijk advies krijgt over uw probleem.

avast! update problemen oplossen

Bij problemen met de avast updatefunctie en de foutmelding  ‘host onbereikbaar‘ of ‘verbinding niet tot stand gebracht‘, controleer dan eerst of uw Internet-verbinding actief is door een bezoek te brengen aan een willekeurige website op het internet. Als u gewoon verbinding met het internet kunt maken is er wellicht sprake van een probleem met één van de update servers van avast! In dit geval kunt u als eerste uw computer eens opnieuw opstarten, en vervolgens controleren of de automatische update van avast! nu weer naar behoren functioneren.

Mocht dit het probleem niet hebben verholpen, dan kunt u proberen om in plaats van de automatische avast! updates een handmatige update uit te voeren.

  • Open avast! en klik op instellingen.
  • Klik vervolgens in het scherm wat geopend wordt op bijwerken.
  • Klik in dit scherm op de knop bijwerken om handmatig de avast! update functie te starten.
  • Controleer onder instellingen ook of de automatische update functie is geselecteerd en of de optie streaming-updates is ingeschakeld.

avast! update problemen oplossen

Bij het scherm instellingen kunt u ook controleren of er updates voor het beveiligingsprogramma van avast! zelf beschikbaar zijn, wanneer avast! update problemen heeft met het bijwerken van de virus signature database probeer dan als eerste of u wel een programma update kan uitvoeren, indien dit wel lukt herstart dan de computer nadat de beschikbare update is geinstalleerd en controleer of de automatische avast! update weer functioneert, en probeer tevens wederom een handmatige update uit te voeren.

avast! update probleemoplossing

Wanneer het avast! update probleem via de bovenstaande aanwijzingen niet is opgelost kunt u gebruik maken van de avast! probleemoplossing, hiermee kunt u avast! naar de beginwaarden herstellen en over het algemeen eenvoudig de avast! update problemen oplossen.

  • Open avast! en klik op instellingen.
  • Klik vervolgens in het scherm wat geopend wordt op de optie Probleemoplossing.
  • Klap vervolgens het gedeelte Fabriekinstellingen herstellen uit, onderaan dit scherm.
  • klik vervolgens op de knop Beginwaarden herstellen.
  • Als dit proces gereed is herstart u de computer en controleert u of de avast! update problemen verholpen zijn.

avast! update problemen oplossen

Hulp en ondersteuning

Wanneer u hulp en of ondersteuning wenst bij avast! update problemen of tegen specifieke problemen aanloopt die niet middels deze aanwijzingen opgelost kunnen worden dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, hier is een speciaal sub-forum aanwezig voor vragen en of problemen met de beveiligingssoftware van avast!.

Computerforum PC Web Plus - Avast Anti-virus