avast! software updater

Deze pagina delen!

avast! Browser Cleanup De avast! software updater is een extra functie in zowel de gratis virusscanner als de betaalde beveiligingspakketten van avast! waarmee gecontroleerd wordt of er verouderde software op uw computer aanwezig is. Het up-to-date houden van bijvoorbeeld uw gebruikte browsers, Java en Adobe Flash Player is immers erg belangrijk voor de algehele beveiliging van uw computer. Verouderde software kan immers kwetsbaarheden (vulnerabilities) bevatten die door malware misbruikt kunnen worden om uw computer te infecteren met malware.

Middels de avast! software updater kunt u in één oogopslag zien of er verouderde software aanwezig is en of er updates voor bepaalde programma’s beschikbaar zijn. Wanneer deze functionaliteit is ingeschakeld kunt u eenvoudig verouderde software met één muisklik updaten.

Een functie zoals de avast! software updater is niet nieuw, er zijn immers ook andere gelijkwaardige programma’s die controleren of er verouderde software op uw computer aanwezig is en hiermee een risico vormen voor de beveiliging van uw computer, maar wanneer u gebruik maakt van de gratis virusscanner of één van de betaalde beveiligingspakketten van avast! hoeft u dergelijke programma’s niet apart te installeren.

avast! software updater

avast! software updater

De avast! software updater is beschikbaar in zowel de gratis virusscanner van avast! als de betaalde en de internet security pakketten. Echter beschikt de avast! software updater in de gratis virusscanner geen mogelijkheid tot het automatisch updaten van verouderde software. Dit is alleen voorbehouden voor de betaalde versies van de virusscanner van avast! en uitgebreidere beveiligingspakketten.

In de gratis virusscanner van avast! dient u verouderde software handmatig te te updaten door op de knop bijwerken te klikken, hierdoor zal direct de laatste versie van de officiële website van de fabrikant gedownload en geïnstalleerd worden. Wanneer u van bepaalde programma’s geen melding meer van de avast! software updater wilt krijgen kunt u aangeven dat u deze updates wilt negeren. Dit is echter natuurlijk bij voorkeur niet aan te raden, aangezien verouderde software een beveiligingsrisico vormen voor uw computer.

De algemene statusindicatie in avast! Software-updater wordt mede bepaald door het potentiële kwetsbaarheidsrisiconiveau van elk programma wat in de lijst wordt getoond. Voor een eenvoudig begrip worden de volgende statusindicatie gebruikt door de avast! software updater:

  • GOED (van 100% tot 91%)
    – Uw computer is volledig beschermd of heeft een laag risico op kwetsbaarheden.
  • SLECHT (van 90% tot 51%)
    – Uw computer is niet volledig beschermd tegen kwetsbaarheden, omdat u nog steeds enkele verouderde toepassingen heeft die een gemiddeld risico vormen.
  • KRITISCH (van 50% tot 0%)
    – Uw computer loopt een groot risico omdat sommige kritisch kwetsbare toepassingen zijn verouderd.
  • UITGESCHAKELD
    – De avast! Software-updater is geheel uitgeschakeld.

Hulp en ondersteuning

Wanneer u hulp en of ondersteuning wenst bij het gebruik van de avast! software updater dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, hier is een speciaal sub-forum aanwezig voor vragen en of problemen met de beveiligingssoftware van avast! of functionaliteiten zoals de avast! software updater.

Computerforum PC Web Plus - Avast Anti-virus