avast! Browser Cleanup

Deze pagina delen!

avast! Browser Cleanup avast! Browser Cleanup is een handig hulpmiddel wat standaard aanwezig is in zowel de gratis virusscanner van avast! als de betaalde en het Internet Security pakket. Middels de avast! Browser Cleanup kunt u eenvoudig ongewenste toolbars en browserextensies verwijderen die wellicht ongevraagd op uw computer zijn geïnstalleerd. Dergelijke toolbars zijn voornamelijk gebundeld bij gratis te downloaden software, die op deze manier gesponsord worden, tijdens de installatie zijn dit soort toolbars of andere gebundelde software meestal uit te vinken, echter is dit niet altijd het geval waardoor er toch ongevraagd extra software op uw computer wordt geïnstalleerd.

Met de avast! Browser Cleanup functie kunt u in één oogopslag zien of er ongewenste software in de categorie PUPs (Potentially Unwanted Programs) in de aanwezige browser geïnstalleerd is. avast! Browser Cleanup is compatibel met Internet Explorer, Firefox en Google Chrome. Onder hulpmiddelen vindt u de avast! Browser Cleanup, waarmee handmatig kan controleren op invoegtoepassingen zoals toolbars met een slechte reputatie.

Wanneer de avast! Browser Cleanup dergelijke ongewenste items in de browser detecteert krijgt u hier een overzicht van te zien, waarbij er middels een indicatie van de score wordt aangegeven welke reputatie de betreffende browser-extensie of invoegtoepassing heeft. Vanuit dit scherm kunt u direct één voor één de items verwijderen, maar u kunt deze ook direct allemaal tegelijk laten verwijderen via de knop Alle invoegtoepassingen verwijderen.

avast! Browser Cleanup

avast! Browser Cleanup

Ook wanneer u geen gebruik maakt van de gratis virusscanner van avast! of één van de betaalde beveiligingspakketten kunt u gebruik maken van avast! Browser Cleanup. Het programma is namelijk ook te downloaden als een zogenaamde stand-alone versie die u gratis op welke computer kan gebruiken zonder de aanwezigheid van een virusscanner of beveiligingspakket van avast! zelf. Hieronder leest u de instructies hoe u gebruik kan maken van de gratis stand-alone versie van avast! Browser Cleanup.

avast! Browser Cleanup downloaden

  • Via de bovenstaande downloadknop kunt u de stand-alone versie van avast! Browser Cleanup gratis downloaden.
  • Dubbelklik vervolgens op avast-browser-cleanup.exe om het programma te starten.
  • Wanneer u een beveiligingswaarschuwing van Windows krijgt staat u het uitvoeren toe.
  • Vervolgens wordt er een scan uitgevoerd van alle geïnstalleerde browsers en de aanwezigheid van malafide browser-extensies.
  • U krijgt na de scan direct een overzicht te zien van de eventueel aanwezige toolbars en invoegtoepassingen
  • Alle aanwezige browser-extensies zijn voorzien van een omschrijving van de reputatie.
  • Het is ook mogelijk om een overzicht per browser te bekijken.
  • Links in het scherm kunt u kiezen voor Internet Explorer, Firefox en Google Chrome.

Hulp en ondersteuning

Wanneer u hulp en of ondersteuning wenst bij het gebruik van de avast! Browser Cleanup dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, hier is een speciaal sub-forum aanwezig voor vragen en of problemen met programma’s van avast! zoals bijvoorbeeld avast! Browser Cleanup.

Computerforum PC Web Plus - Avast Anti-virus

Inkomende zoektermen:

  • avast cleanup
  • avast browser cleanup