avast! Bestandssysteemschild

Deze pagina delen!

avast! Browser Cleanup Het avast! Bestandssysteemschild is de permanente real-time beveiliging van zowel de gratis virusscanner van avast! als de betaalde en het Internet Security pakket. Het onderdeel bestandssysteemschild van avast! biedt continu bescherming voor uw computer, het controleert immers elk bestand dat wordt gedownload, geopend, opgeslagen, of gekopieerd en bewaakt tevens de essentiële systeembestanden en gebieden op uw computer.

Bij gewoon computergebruik merkt u niets van de aanwezigheid en de bescherming die het avast! Bestandssysteemschild biedt. Echter alleen wanneer er door avast! iets gedetecteerd wordt wat een bedreiging vormt voor uw computer. Want in dit geval zal er een waarschuwingsvenster van het avast! Bestandssysteemschild getoond worden.

Hieronder ziet een voorbeeld van een melding die het avast! Bestandssysteemschild zal weergeven wanneer er een potentiële bedreiging op uw computer wordt gedetecteerd. Zodra er een dergelijke waarschuwing op uw bureaublad van avast! verschijnt dan hoeft u niet direct actie te ondernemen, avast zal namelijk geheel zelf een beslissing nemen en de betreffende bedreiging isoleren zodat deze geen schade meer kan aanrichten op uw computer. Verderop in dit artikel leest u meer informatie over het avast! Bestandssysteemschild en over een gedetecteerde bedreiging op uw computer.

avast! Bestandssysteemschild

avast! Bestandssysteemschild

Wanneer het avast! Bestandssysteemschild een bedreiging heeft gedetecteerd en daar melding over geeft via een pop-up venster wat kort in beeld wordt weergegeven staat de meest belangrijke informatie met betrekking tot de gedetecteerde bedreiging. In dit scherm wordt onder andere het Object inclusief de locatie waar het is gevonden vermeld.

Tevens wordt in dit venster de detectie naam vermeld zoals bijvoorbeeld Win32:CRypt-QCV [Trj] of Win32:Adware-AJN [Adw] zoals op de bovenstaande afbeelding. De afkorting aan het einde van de detectienaam geeft aan dat het bijvoorbeeld om een Trojaans paard of Adware gaat wat door het avast! Bestandssysteemschild is gevonden.

Zoals reeds vermeld hoeft u in de basis en bij de meeste bedreigingen die door het avast! Bestandssysteemschild worden gedetecteerd geen extra handelingen te verrichten. avast! neemt over het algemeen zelf de beslissing en verplaatst de kwaadaardige items vervolgens naar de viruskluis, dit is de beveiligde quarantaine omgeving van avast! waar alle kwaadaardige bestanden in worden geplaatst zodat deze geen schade meer kunnen aanrichten op uw computer.

Hulp en ondersteuning

Wanneer u hulp en of ondersteuning wenst indien er een bedreiging door het avast! Bestandssysteemschild is geblokkeerd of tegen problemen aanloopt dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, hier is een speciaal sub-forum aanwezig voor vragen en of problemen met de beveiligingssoftware van avast!.

Computerforum PC Web Plus - Avast Anti-virus