SpyHunterCleaner verwijdert SpyHunter volledig van je PC

Deze pagina delen!

SpyHunterCleanerSpyHunter van Enigma Software is vaak lastig te verwijderen. Ook komt het regelmatig voor dat het deïnstalleren van SpyHunter helemaal niet lukt. Of dat het programma na verwijdering op één of andere manier toch nog actief blijkt te zijn? In dit soort situaties is de gratis removal tool SpyHunterCleaner van Trojaner-Board de redder in nood.

Op honderden (of zelfs meer) websites wordt SpyHunter als gratis malwarescanner aangeboden voor problemen met virussen of andere malware. Veel mensen zitten daarom met SpyHunter opgescheept die na een scan helemaal niet gratis blijkt te zijn. Maar dat wordt er door Enigma Software niet bij verteld dat het scannen gratis is maar je voor verwijdering van de gevonden malware moet betalen.

Veel mensen zien dit als misleiding en willen SpyHunter daarom verwijderen, maar dan begint vaak de ellende. Een bekend probleem is dat er een fout is opgetreden bij het verwijderen van SpyHunter 4. Waarbij je de vraag krijgt of je het programma uit de lijst “Programma’s en onderdelen” wilt verwijderen.

Wanneer je voor ja kiest zal het SpyHunter niet deïnstalleren maar alleen de vermelding in de softwarelijst van Windows verwijderen. Met andere woorden is SpyHunter nog steeds geïnstalleerd maar is niet meer aanwezig in de softwarelijst van Windows. De enige optie die dan nog overblijft is SpyHunterCleaner waarmee het programma buitenom zijn eigen uninstaller is te verwijderen.

SpyHunter verwijderen foutmelding

Er is een fout opgetreden bij een poging om SpyHunter 4 te verwijderen. Mogelijk is dit onderdeel al eerder verwijderd.

SpyHunterCleaner downloaden

De removal tool voor SpyHunter is te downloaden via FilePony wat de officiele downloadpartner is van het Duitse Trojaner-Board. Doordat het programma niet digitaal ondertekend is kan het voorkomen dat je gebruikte virusscanner het programma aanziet voor schadelijke software. Maar dit is een false positive, op VirusTotal zie je dat alleen de minder bekende scanners SpyHunterCleaner detecteren.

Dit programma is dus gewoon 100% veilig te gebruiken. Trojander-Board is per slot van rekening een betrouwbare website in Duitsland die gratis bijstand verleend aan mensen met computerproblemen.


SpyHunterCleaner Downloaden


SpyHunter Removal Tool uitvoeren

SpyHunterCleaner is eigenlijk maar een klein programma dat SpyHunter via de commandprompt van Windows geforceerd zal verwijderen. Belangrijk is wel dat de removal tool met administratorrechten wordt gestart. Alleen op deze manier zal het SpyHunter volledig van de computer kunnen verwijderen.

  • Download SpyHunterCleaner bij voorkeur naar het bureaublad van Windows.
  • Klik met de rechtermuisknop op SpyHunterCleaner.exe om de removal tool te starten.
  • Kies in het menu voor de optie als administrator uitvoeren.
  • Er verschijnt nu een zwart (commandprompt) venster van Windows met informatie.

SpyHunterCleaner Removal Tool

  • Op het bureaublad zal nu het bestand SpyHunterCleaner-reboot.exe geplaatst worden.

Let op! Indien dit bestand niet aanwezig is controleer dan of het niet door de gebruikte virusscanner in quarantaine is geplaatst. Zo ja laat het bestand dan terugplaatsen, of herstart de computer en schakel je virusscanner tijdelijk uit en download of start de removal tool opnieuw.

  • Klik hierna op een willekeurige toets om het verwijderen van SpyHunter te starten.
  • Het verwijderingsproces bestaat uit 6 stappen wat een binnen enkele minuten gereed is.

SpyHunterCleaner Removal Process

  • Als de removal tool van SpyHunter gereed is verschijnt de melding “Finished!”.
  • Het programma zal de computer hierna automatisch opnieuw opstarten.
  • In Windows 10 krijg je dan bijvoorbeeld de onderstaande melding te zien.

Windows herstarten
Na de herstart kan je de bestanden “SpyHunterCleaner.exe” en “SpyHunterCleaner-reboot.exe” handmatig verwijderen. De removal tool bevat helaas geen routine die beide bestanden na de herstart zal verwijderen. Maar dat is niet zo’n groot gemis, het belangrijkste is dat deze tool SpyHunter zal deïnstalleren zonder restanten achter te laten.

Dit kunnen we van de eigen uninstaller van Enigma Software niet zeggen. Deze laat in de meeste gevallen diverse mappen staan en ook zal er een service in Windows actief blijven. De removal tool voor Spyhunter is dan ook een erg handig hulpmiddel om achtergebleven restanten te verwijderen.

Gerelateerde artikelen

Getagd met , , ,
Geplaatst in Tips & Trucs