Bitdefender QuickScan

Deze pagina delen!

De Bitdefender QuickScan is een gratis online virusscanner dat in-the-cloud scanning technologie gebruikt om virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen malware die op uw computer aanwezig kunnen zijn heel snel, doorgaans in minder dan 60 seconden, te detecteren en te kunnen verwijderen. De Bitdefender QuickScan richt zich voornamelijk op actieve internetbedreigingen, en maakt gebruik van de virushandtekeningen uit de cloud van Bitdefender, hierdoor is het niet nodig om lokaal de updates te downloaden voordat u uw computer kan scannen.

De online virusscanner van Bitdefender is erg gemakkelijk te gebruiken. De Bitdefender QuickScan-service is toegankelijk vanaf elke computer die met het internet is verbonden. U hoeft dus geen software te installeren, updates van de virusdefinities uit te voeren of het programma te configureren. Het is echter ook mogelijk om gebruik te blijven maken van de Bitdefender QuickScan, en u kunt het dan ook installeren als browserextensie of widget.

De Bitdefender QuickScan detecteert echter alleen virussen, spyware en andere malware die actief zijn in het geheugen zij geladen of die aanwezig zijn in bestanden die worden uitgevoerd bij het opstarten van het systeem. Uw computer wordt door de Bitdefender QuickScan niet gecontroleerd op inactieve malware en zullen daarom ook niet gedetecteerd worden.

Bitdefender Quickscan

Bitdefender QuickScan uitvoeren

  • Navigeer naar de website van Bitdefender in uw gebruikte browser.
  • Voor zowel Internet Explorer, Google Chrome en Firefox dient u echter wel de invoegtoepassing / browserextensie te installeren.
  • Voer uw gebruikte browser echter wel altijd als administrator uit.
  • Wanneer de scan gereed is krijgt u het bovenstaande scherm te zien als er geen actieve malware wordt aangetroffen.

Wanneer de Bitdefender QuickScan problemen heeft aangetroffen kunt u deze vervolgens laten verwijderen, echter is het wel aan te raden om goed te controleren wat er precies is gedetecteerd en mocht u niet weten wat u het beste kan doen, vraag het dan bij voorkeur even na op bijvoorbeeld het forum van PC Web Plus.

Vraag & Antwoord

Wanneer u naar aanleiding van de Bitdefender QuickScan nog vragen heeft, of tegen problemen aanloopt bij het uitvoeren van de Bitdefender QuickScan dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus bij het forumgedeelte beveiligingssoftware.