Microsoft Security Essentials 4.4.304.0

Deze pagina delen!

Microsoft Security Essentials Van Microsofts gratis virusscanner Microsoft Security Essentials (MSE) is versie 4.4.304.0 uitgebracht. Microsoft biedt deze gratis antivirusoplossing aan sinds 2009 deze gratis antivirusoplossing aan, en sindsdien is er eigenlijk ook steeds weinig verandert aan het programma en is het een beperkt beveiligingspakket.

Diverse testen van gerenommeerde, onafhankelijke onderzoeksorganisaties zoals AV-Test enAV-Comparatives wijzen telkens uit dat de algehele bescherming tegen malware ondermaats is, en het programma vrijwel geen enkele malfide URL blokkeert, maar ook op de andere vlakken en de algehele bescherming is de score niet goed. Het gebruiksgemak en de systeembelasting zijn nog steeds wel prima, en een registratie is niet vereist. En na de installatie zul je verder weinig merken van de aanwezigheid van Microsoft Security Essentials, en dat maakt het vooral een populaire virusscanner.

Microsoft Security Essentials in 33 talen beschikbaar waaronder het Nederlands, de gratis virusscanner van Microsoft kan alleen op Windows XP, Vista en 7 worden gebruikt. Windows 8 wordt standaard met Windows Defender geleverd, dat is immers de opvolger van Microsoft Security Essentials. Microsoft heeft via een zogenaamde (changelog) niet bekendgemaakt welke veranderingen het in deze versie heeft doorgevoerd, maar ten opzichte van de vorige versie ontbreekt Windows XP op de lijst met ondersteunde systemen voor Microsoft Security Essentials 4.4.304.0 en wellicht heeft dat te maken met het feit dat de ondersteuning voor Windows XP in 2014 stopt.

Microsoft Security Essentials 4.4.304.0

Gerelateerde artikelen:

Vraag en antwoord:

Wanneer u hulp en of ondersteuning wenst bij het installeren en of configureren van de gratis virusscanner van Microsoft Security Essentials kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, hier is een speciaal sub-forum aanwezig voor vragen en of problemen met Microsoft Security Essentials.

Microsoft Security Essentials Forum

Getagd met , , , ,
Geplaatst in Nieuws & Informatie