ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall

Deze pagina delen!

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall is vooral bekend om de firewall, maar Check Point biedt sinds 2012 ook een compleet beveiligingspakket aan tegen virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige software die onder de categorie malware vallen. Het is echter nog wel steeds mogelijk om alleen gebruik te maken van de firewall.

De antivirus-engine van ZoneAlarm Free Antivirus is gebaseerd op die van Kaspersky, en daardoor heeft dit gratis beveiligingspakket een uitstekende detectie op malware. ZoneAlarm houdt alle ingaande en uitgaande verkeer in de gaten en heeft verder een handige knop waarmee u in een keer al het internetverkeer kunt blokkeren.

ZoneAlarm Free Antivirus is echter niet in de Nederlandse taal beschikbaar, en enkel en alleen in het Engels. Qua bescherming is ZoneAlarm Free Antivirus uitgerust met interessante functies, zo heeft het een anti-phishing functie, en biedt het identiteitsbescherming.

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall


ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall

ZoneAlarm Free Antivirus beschikt over een Antivirus/Anti-Spyware engine van Kaspersky, en hierdoor biedt het beveiligingspakket een zeer goede bescherming tegen virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige al dan niet ongewenste software die onder de categorie malware vallen.

De ingebouwde firewall van ZoneAlarm Free Antivirus controleert zowel de ingaande als uitgaande internetverbinding en deze geavanceerde firewall monitort ook het gedrag van programma’s en applicaties, en kan hierdoor malafide programma’s herkennen die nog niet door de antivirus-functionaliteit worden gedetecteerd

Verder beschikt ZoneAlarm Free Antivirus over een bescherming voor gedownloade bestanden, alle bestanden worden namelijk direct door het beveiligingspakket gecontroleerd waardoor verdachte bestanden direct in quarantaine kunnen worden geplaatst.

Het gratis ZoneAlarm Free Antivirus krijgt echter maar één keer per dag een update van de virusdefinities aangeboden in tegenstelling tot de betaalde versie die elk uur van updates worden voorzien. Het is natuurlijk wel mogelijk om meerdere keren per dag een handmatige update uit te voeren.

ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall downloaden

Via de onderstaand download-knop kunt u gratis het beveiligingspakket ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall  direct downloaden, hierdoor beschikt u altijd over het meest recente installatiebestand waardoor u na de installatie geen programma-updates en zo min mogelijk virusdefinities hoeft te laten downloaden.

Vraag & Antwoord

Wanneer u naar aanleiding van dit artikel nog vragen heeft over bijvoorbeeld de gratis virusscanner van ZoneAlarm, of de keuze van een virusscanner en of het combineren van verschillende beveiligingspakketten kunt u terecht op het forum van PC Web Plus bij de categorie beveiligingssoftware.