Ziggo Internetbeveiliging Basis

Deze pagina delen!

Ziggo Internetbeveiliging Basis is een gratis virusscanner voor Ziggo-klanten. Ziggo werkt hiervoor samen met het Finse beveiligingsbedrijf F-Secure. Ziggo Internetbeveiliging is dan ook een speciale versie die geheel gebruik maakt van de beveiligingstechnologieën van F-Secure. De gratis versie die Ziggo aanbiedt is te gebruiken op één computer. Dit pakket biedt volwaardige bescherming tegen virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en allerhande malware.

F-Secure is al decennia lang een gerenommeerd beveiligingsbedrijf. Met Ziggo Internetbeveiliging heb je dan eigenlijk alles wat een thuisgebruiker nodig heeft voor een optimale bescherming van de computer. In diverse onafhankelijke test van bekende testlaboratoria scoort de beveiligingssoftware van F-Secure erg goed.

Op de websites van AV-Test en AV-Comparatives zie je duidelijk dat deze antivirus-software bovengemiddeld presteert. Niet geheel onbelangrijk is ook het gebruikersgemak, dit beveiligingspakket is zeker voor de minder gevorderde gebruiker een aanrader. Zoals eerder aangegeven kan je met de gratis versie maar één computer beveiligen. Wanneer je meerdere computers in je thuisnetwerk wilt beveiligen met de beveiligingssoftware van Ziggo ben je aangewezen op het betaalde pakket. Hiervoor betaal je een klein bedrag extra bij de maandelijkse abonnementskosten.


Ziggo Internetbeveiliging

Ziggo Internetbeveiliging Basis

De gratis virusscanner van Ziggo beschikt natuurlijk over een real-time bescherming die schadelijke bestanden automatisch kan verwijderen, net zoals kwaadaardige e-mailbijlagen en tracking cookies. Verder is Ziggo Internetbeveiliging Basis ook uitgerust met de DeepGuard functionaliteit die toepassingen controleert in de cloudservice van F-Secure. DeepGuard zorgt ervoor dat je alleen veilige toepassingen kunt gebruiken. De veiligheid van een toepassing wordt dan vervolgens geverifieerd in de vertrouwde cloudservice.

Wanneer de veiligheid niet kan worden gecontroleerd, zal DeepGuard het gedrag van de betreffende toepassing controleren. Hierdoor zal je een melding te zien krijgen waarin je wordt gewaarschuwd over het gedrag van de toepassing, zodat de toepassing bijvoorbeeld niet ongevraagd verbinding kan maken met het internet.

Ziggo Internetbeveiliging Basis installeren

De installatieprocedure van het beveiligingspakket van Ziggo is een stuk eenvoudiger geworden. Zo hoef je tijdens de installatie niet meer de persoonlijke licentiecode in te voeren. Deze staat echter wel in de bestandsnaam van het installatiebestand vermeld.

 • Navigeer naar https://mijn.ziggo.nl en log daar in met uw gebruikersnaam (zonder @ziggo.nl) en uw wachtwoord van uw primaire account.
 • Ga vervolgens naar Mijn Gegevens > Producten.
 • Hier kan je het installatiebestand van Ziggo Internetbeveiliging downloaden.
 • De uitgebreide installatie handleiding is bij de onderstaande link na te lezen.

Ziggo Internetbeveiliging basisHandleiding voor het installeren van de Ziggo beveiligingssoftware


Scannen van de computer

Via het startscherm kan je direct een virusscan uitvoeren. Dit is een snelle scan die alleen kritieke locaties controleert waar malware zich vaak weet te nestelen. Deze scan is binnen een kleine minuut gereed. Deze scanmethode is vooral geschikt voor een snelle controle. Of wanneer je bijvoorbeeld een melding kreeg dat er een schadelijke website is geblokkeerd.

Ziggo virusscan

Om de computer uitgebreid te scannen zijn er verschillende scanmethoden beschikbaar onder het tabblad hulpmiddelen. Onder de knop “virusscanopties” tref je een vijftal opties.

 • Virusscan – hiermee zal er een snelle scan van de computer worden uitgevoerd.
 • Volledige computerscan – het gehele systeem zal hiermee gecontroleerd worden op de aanwezigheid van schadelijke software.
 • Opschoonprogramma – de Ziggo Online Scanner is geschikt om hardnekkige virussen aan te pakken.
 • Scaninstellingen wijzigen – hiermee kan je automatische scans plannen.
 • Laatste scanrapport openen – hiermee open je het verslag van de laatst uitgevoerde scan.

Bij de scan-instellingen staat de optie “uitgebreide heuristische controles gebruiken” uitgeschakeld. Het is raadzaam om deze na de installatie in te schakelen. Middels deze optie kan onbekende maar ook nieuwe malware op basis van kenmerken en gedrag eerder herkend worden. Door het inschakelen van deze optie kan een volledige systeemscan wel (iets) langer duren. Maar voor een optimale detectie van schadelijke software is het inschakelen van deze optie wel aanbevolen.

Heruistisch scannen inschakelen

Geplande scans

Ziggo Internetbeveiliging kan je verder zo instellen dat er op bepaalde dagen en tijdstippen een automatische scan zal worden uitgevoerd. Dagelijks, wekelijks en maandelijks kan je op een bepaalde dag een scan laten uitvoeren. Dit kan zo ingesteld worden dat de scan start als de computer een bepaalde tijd niet gebruikt is. Maar je kan ook een vaste tijd instellen. Dagelijks een volledige systeemscan laten uitvoeren is natuurlijk wat overdreven. Maar maandelijks of wekelijks een volledige scan laten uitvoeren is geen overbodige luxe. Helaas is het niet mogelijk om automatisch een snelle of aangepaste scan te laten uitvoeren.

Geplande scan Ziggo Internetbeveiliging

Ziggo Online Scanner

Het opschoonprogramma oftewel de Ziggo Online Scanner kan je een geavanceerde scan uitvoeren. Deze scanmethode is bij uitstek geschikt voor hardnekkige malware zoals rootkits of schadelijke software wat met een normale scan niet verwijderd kan worden. Wanneer je deze optie voor het eerst gebruikt zullen eerst de benodigde bestanden gedownload worden voor het opschoonprogramma.

 • Start Ziggo Internetbeveiliging en klik in het startscherm op hulpmiddelen.
 • Klik op de knop “virusscanopties” en selecteer het opschoonprogramma.
 • Vervolgens klik je op de knop Scan starten.
 • Gebruik de computer tijdens deze scan niet voor andere taken.
 • Zorg ook dat programma’s en andere applicaties afgesloten zijn.

Ziggo Online Scanner

Hulp en ondersteuning

Wanneer u hulp en of ondersteuning wenst bij het installeren en of configureren van de gratis virusscanner van Ziggo kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, hier is een speciaal sub-forum aanwezig voor vragen en of problemen met Ziggo Internetbeveiliging Basis.

Inkomende zoektermen:

 • ziggo virusscanner
 • ziggo internetbeveiliging
 • Ziggo Internetbeveiliging Downloaden
 • ziggo virusscanner downloaden
 • ziggo virusscanner gratis
 • virusscanner ziggo
 • mijn ziggo
 • ziggo gratis virusscanner
 • gratis virusscanner van ziggo
 • internetbeveiliging