Panda Free Antivirus

Deze pagina delen!

Panda Free AntivirusPanda Free Antivirus (Panda Cloud Antivirus) van de Spaanse antivirusfabrikant Panda Security is een uitstekende gratis virusscanner voor thuisgebruik. In tegenstelling tot de andere gratis pakketten maakt de antivirus-software van Panda Security geheel gebruik van cloud-technologieën. Het grote voordeel hiervan is dat het de computer nauwelijks zal vertragen. Panda Free Antivirus staat dan ook bekend als een lichtgewicht virusscanner. Afgaande op de goede testresultaten en scores is deze antivirus-software zeker een aanrader.

Naast de real-time bescherming heeft deze gratis virusscanner voor Windows een aantal handige hulpmiddelen. Zo kan je een reddingskit op een USB-Stick aanmaken, hiermee kan je dan in tijd van nood de computer opstarten en buiten Windows om scannen. Met de Panda Cloud Cleaner kan je ook hardnekkige malware verwijderen wat zich bijvoorbeeld in Windows weet te verstoppen. Deze tool kan je ook vanuit Windows zelf starten als second opinion scanner.

Ook is het mogelijk om mobiele apparaten zoals een tablet of smartphone te beschermen. Panda Free Antivirus is geschikt voor Android, Mac OS en iOS. Ook kan je mobiele apparaten voorzien van een anti-diefstal (anti-theft) beveiliging. Met een Panda-account kan je dan online je apparaten beheren.

Producten van Panda Security vergelijken

Panda Antivirus Pro
Panda Internet Security
Panda Global Protection
Panda Gold Protection
Beoordeling
Website
Panda Antivirus Pro
Panda Internet Security
Panda Global Protection
Panda Gold Protection
50 % korting
AVG Antivirus Pro
Panda Internet Security
Panda Global Protection
Panda Global Protection
Panda Antivirus Pro bestellen
Panda Internet Security bestellen
Panda Global Protection bestellen
Panda Gold Protection bestellen
Malwarebescherming
WiFi bescherming
Anti-diefstal
Ouderlijk toezicht
Gegevensbescherming
Back-up
Wachtwoordbeheer
Bestandsversleuteling
Android & Mac OS
Panda Cloud Drive (20GB)

Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirus downloaden en installeren

De installatie van Panda Free Antivirus is heel eenvoudig. Het kent geen tweedelige installatieprocedure waarbij je bijvoorbeeld uit een snelle of aangepaste installatie kan kiezen. Soms wordt de installatie van een toolbar nogal eens verstopt, maar Panda Security geeft je direct de mogelijkheid dit uit te schakelen.


Panda Free Antivirus downloadenPanda Free Antivirus downloaden


Zodra je de installatie hebt gestart kan je de locatie waar Panda Free Antivirus geïnstalleerd zal worden aanpassen. Ook de gewenste taal de gewenste taal die standaard op Nederlands zal staan kan je hier wijzigen. Verder zie je dat er standaard een drietal opties zijn ingeschakeld.

 • Panda Safe Web installeren met extra beveiligingshulpmiddelen en identiteitsbescherming.
 • Panda Safe Web instellen als mijn standaard zoekmachine (mede gebaseerd op technologie van Yahoo).
 • Panda Safe Web instellen als mijn standaard startpagina.

Ons advies is om enkel de eerste optie voor de identiteitsbescherming te gebruiken. De Panda Security Toolbar en startpagina zijn in principe overbodig.
Klik in dit scherm op “Accepteren en Installeren“. In het volgende scherm wat verschijnt kies je voor de basisbescherming, maar je kan ook 30 dagen gratis gebruik maken van Panda Pro Antivirus. Na afloop van de proefperiode kan je alsnog terugschakelen naar de gratis versie.

Na de installatie zal Panda Free Antivirus pop-up vensters met nieuws en reclame vertonen. Dit kan je gelukkig eenvoudig uitschakelen. Klik hiervoor rechtsboven in het scherm op de drie streepjes en kies voor instellingen. In het menu “Algemeen” kan je het Panda-nieuws op “off” zetten zodat je niet om de haverklap pop-ups in beeld krijgt.

Panda Free Antivirus installatie Panda Free Antivirus Basisbescherming
Wanneer je na de installatie voor de eerste keer je gebruikte browser opent zal er gevraagd worden om de Panda Security Toolbar te installeren. Deze toolbar is een onderdeel van Panda Safe Web die onder andere verantwoordelijk is voor de identiteitsbescherming.

Verder kan je ook andere apparaten zoals Mac OS en Android systemen voorzien van de antivirus-software van Panda. Ook heeft het een procesmonitor aan boord, dit is een erg handig hulpmiddel waarmee je in één oogopslag kan zien of er schadelijke processen actief zijn. Ook is het mogelijk om bepaalde processen te blokkeren, dit is echter wel een optie waarmee je voorzichtig moet zijn om problemen te voorkomen.

Panda Free Antivirus activeren

Nadat de installatie gereed is krijg je de vraag om de antivirus-software te activeren. Met een gratis account van Panda Security kan je onder andere gebruik maken van de anti-diefstal functie voor mobiele apparaten. Deze optie kan je gebruiken op Android, Mac OS en iOS.

 • Geef in het eerste scherm je gebruikte e-mailadres op en klik op doorgaan.
 • Vervolgens zal je een e-mail krijgen om de registratie te valideren.
 • Klik in deze e-mail op de knop “Activeer uw Panda-account”.
 • Hierna kan je je online aanmelden maar ook in Panda Free Antivirus zelf.

Panda Free Antivirus activeren Panda Free Antivirus Activatie valideren

Scannen op schadelijke software

Voor het scannen van de computer zijn er drie scanmethoden beschikbaar. Standaard is de scan voor kritieke gebieden geselecteerd. Hiermee zal het geheugen gescand worden, maar ook actieve processen van schadelijke software. Dit is eigenlijk de snelle scanmethode waarmee je de computer kan controleren op de aanwezigheid van actieve malware. Als er met deze scan bedreigingen worden gevonden is het aanbevolen om vervolgens een volledige scan uit te voeren. Middels deze scan zal het ook restanten en/of inactieve bedreigingen detecteren en verwijderen. Met de aangepaste scan kan bepaalde mappen, harde schijven, partities, USB-stick en verwisselbare schijven scannen.

Scannen met Pands Free Antivirus

De verschillende scanmethoden van Panda Free Antivirus

USB-bescherming (USB-vaccinatie)

De USB-bescherming van Panda Free Antivirus voorkomt dat malware misbruik kan maken van de autorun-functie van Windows. Ook zal je bij het aansluiten van een USB-stick of verwisselbare schijf een melding krijgen om deze te scannen. Dit gebeurt alleen bij nieuwe apparaten die worden aangesloten, deze melding kan je ook verbergen. Om een USB-Stick of een externe schijf te vaccineren klik je in het hoofdscherm van Panda Free Antivirus op de tegel USB-Bescherming. Klik vervolgens op de knop “Schijf vaccineren“.

Panda Free Antivirus USB-bescherming

Conclusie

Door de gebruiksvriendelijkheid en de minimale systeemimpact is Panda Free Antivirus een uitstekende beveiligingsoplossing. Het biedt op vele fronten bescherming voor je computer en je online veiligheid en privacy. Op de website van AV-Test zie je dat deze gratis antivirus-software erg goed scoort en zich kan meten met de betaalde beveiligingsoplossingen. Hieruit kan je dan eigenlijk concluderen dat Panda Free Antivirus een erg goede gratis virusscanner is.  Of misschien wel de beste virusscanner als we alleen kijken naar de onderstaande testresultaten waarbij het rond de 100% weet te scoren.

Panda Free Antivirus testresultaten

TIP! Gebruik altijd een extra malwarescanner

Malwarebytes Anti-Malware
HitmanPro
Zemana AntiMalware
Malwarebytes Anti-Malware
HitmanPro
Zemana AntiMalware
Malwarebytes Anti-Malware downloaden

Download HitmanPro (32 bit)

Download HitmanPro (64 bit)

Zemana Anti-Malware Downloaden
Malwarebytes Anti-Malware Premium bestellen
HitmanPro bestellen
Zemana Anti-Malware Premium bestellen

Inkomende zoektermen:

 • panda cloud
 • Panda antivirus
 • panda virusscanner
 • panda antivirus gratis nederlands