Comodo Internet Security

Deze pagina delen!

Comodo Internet Security is een gratis beveiligingspakket dat bestaat uit de Comodo Firewall, Comodo Antivirus en Defense+. Comodo Internet Security is daarme een compleet anti-virus-pakket dat volwaardige bescherming biedt voor uw computer tegen virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige software die onder de categorie malware vallen.

Comodo Internet Security is één van de meest uitgebreide beveiligingspakketten met diverse beschermingslagen die gratis is te gebruiken. Verder is Comodo Internet Security geheel Nederlandstalig en heeft het een overzichtelijke interface, waardoor Comodo Internet Security ook prima geschikt is voor de beginnen computer gebruikers.

De extra beveiligingslaag genaamd Defense+ biedt geavanceerde beschermingstechnieken als het Host Intrusion Prevention System (HIPS) voor de firewall, gedragsblokkering en een sandbox om veilig applicaties uit te kunnen testen doordat er geen definitieve wijzigingen aan uw computer worden toegebracht.

Comodo Internet Security

Comodo Internet Security


Comodo Internet Security

Middels Comodo Internet Security kan je gebruik maken van de Comodo Secure DNS servers, hierdoor zullen de DNS instellingen van uw provider worden aangepast. Ook wordt er gebruik gemaakt van “Cloud gebaseerde gedragsanalyse” die onbekende bestanden op de cloud-servers van Comodo verifieert op legitimiteit en betrouwbaarheid.

Ook is Comodo Internet Security uitgerust met PrivDog, die potentieel gevaarlijke advertenties van third-party reclame-netwerken preventief kan blokkeren. Alleen reclame via AdTrustMedia zal nog worden getoond wanneer deze optie is ingeschakeld. Wanneer Comodo Internet Security  eenmaal is geinstalleerd zal ook de browser Comodo Dragon worden geinstalleerd die gebaseerd is op Mozilla Firefox, de voornaamste functionaliteit van deze browser is de privacy en de online-veiligheid van de gebruiker te verhogen. Kern van het verhaal is dat hier de gegevens van uw internetgebruik – identificatiegegevens, certificaten, wachtwoorden, persoonlijke informatie, financiële transacties, e.d. – niet worden bijgehouden of opgeslagen.

Verder biedt Comodo Internet Security ook een zogenaamde Game Modus, die ingeschakeld kan worden tijdens het spelen van games. Hierdoor zal u geen meldingen en of waarschuwingen te zien krijgen en zullen bepaalde beslissingen door Comodo Internet Security zelf afgehandeld worden.

Comodo Antivirus en en Comodo Firewall zijn echter ook los van elkaar te gebruiken, hierdoor kunt u de firewall bijvoorbeeld ook met een andere gratis virusscanner combineren die niet beschikt over een firewall.

Comodo Internet Security   downloaden

Via de onderstaand download-knop kunt u het gratis beveiligingspakket van Comodo direct downloaden via Cnet (Download.com), hierdoor beschikt u altijd over het meest recente installatiebestand waardoor u na de installatie geen programma-updates en zo min mogelijk virusdefinities hoeft te laten downloaden.

Vraag & Antwoord

Wanneer u naar aanleiding van dit artikel nog vragen heeft over bijvoorbeeld de gratis virusscanner van Comodo, of de keuze van een virusscanner en of het combineren van verschillende beveiligingspakketten kunt u terecht op het forum van PC Web Plus bij de categorie beveiligingssoftware.