Avira Free Antivirus

Deze pagina delen!

Avira Free Antivirus voorheen bekend als (AntiVir) staat wellicht bekend om de Duitse degelijkheid en is hiermee een gratis virusscanner die volwaardige bescherming biedt voor het beveiligen van uw computer virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige software die onder de categorie malware vallen. Avira Free Antivirus is echter niet uitgerust met een aparte mailscanner, maar biedt natuurlijk wel bescherming als u probeert geïnfecteerde bijlagen te openen.

De gratis virusscanner van Avira doet eigenlijk wat het moet doen en dat is bescherming bieden tegen virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van malware. Avira Free Antivirus bevat dan eigenlijk ook geen extra beschermingsfuncties zoals bijvoorbeeld een mail-scanner.

Avira Free Antivirus staat echter wel bekend om de zeer goede detectie op malware, en als gratis virusscanner scoort Avira Free Antivirus dan ook altijd erg goed en dat is natuurlijk heel erg belangrijk voor een virusscanner. Avira Free Antivirus is echter wel uitgerust met de WebGuard functionaliteit wat gebaseerd is op de ASK toolbar. Webguard oftewel de Avira SearchFree Toolbar is dan ook niet direct een essentieel onderdeel van Avira Free Antivirus die bijdraagt aan de agehele bescherming.

Verder controleert Avira Free Antivirus dagelijks of er updates beschikbaar zijn, dit ging voorheen gepaard met pop-ups betreffende de betaalde versie van Avira Antivirus maar daar is Avira mee gestopt. Avira Free Antivirus is ook geheel Nederlandstalig en heeft een zeer overzichtelijke gebruikersinterface.


Avira Free AntivirusAvira Free Antivirus discussie en hulpforumAvira Free Antivirus - gratis virusscanner

Avira Free Antivirus – gratis virusscanner

Avira Free Antivirus – gratis virusscanner

De gratis virusscanner van Avira beschikt standaard over de Avira Real-Time Protection wat de essentiële beveiliging vormt voor uw computer, deze beschermingslaag biedt real-time bescherming tegen virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van malware tijdens bewerkingen zoals openen, schrijven en kopiëren van bestanden.

Avira Free Antivirus beschikt echter wel over een firewall, en wanneer deze is geactiveerd zal de ingebouwde firewall van Windows automatisch uitgeschakeld worden. Ook biedt de gratis virusscanner van Avira bescherming tegen malfide I-frames, deze optie is een onderdeel van de drive-by bescherming.

Standaard staat Avira Free Antivirus zo ingesteld dat er om de 6 uur gecontroleerd wordt op beschikbare updates voor de virusdefinities, dit kunt u echter niet verlagen naar bijvoorbeeld ieder uur, dat is echter wel een nadeel. Maar u kunt natuurlijk altijd handmatig controleren of er updates beschikbaar zijn door in het hoofdscherm te klikken op Start update.

Avira Free Antivirus downloaden

Via de onderstaand download-knop kunt u de gratis virusscanner van Avira direct downloaden van de servers van avast!, hierdoor beschikt u altijd over het meest recente installatiebestand waardoor u na de installatie geen programma-updates en zo min mogelijk virusdefinities hoeft te laten downloaden.

Wanneer u de gratis virusscanner van Avira reeds op uw computer geinstalleerd heeft staan kunt u altijd direct updaten naar de laatste versie vanuit het hoofdvenster van Avira Free Antivirus zelf.

Hulp en ondersteuning

Wanneer u hulp en of ondersteuning wenst bij het installeren en of configureren van de gratis virusscanner van Avira kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, hier is een speciaal sub-forum aanwezig voor vragen en of problemen met Avira Free Antivirus.

Computerforum PC Web Plus - Avira - Antivirus

Inkomende zoektermen:

  • avira free
  • avira free antivirus
  • avira gratis
  • avira