Ad-Aware Free Antivirus

Deze pagina delen!

Ad-Aware Free Antivirus is in tegenstelling tot de eerdere versie een compleet beveiligingspakket geworden en biedt volwaardige bescherming tegen virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige software die onder de categorie malware vallen.

Ad-Aware was jarenlang een bekende speler op de markt van anti-spyware programma’s maar is sinds de laatste versies echter een totaalpakket geworden wat zowel geschikt is om als primaire beveiligingssoftware te gebruiken, maar ook als aanvullende c.q. extra beveiligingssoftware naast bijvoorbeeld een andere virusscanner als tweede beschermingslaag.

Deze gratis virusscanner Ad-Aware Free Antivirus beschikt tevens over Gaming-modus waardoor eer geen meldingen zullen worden weergegeven, een dergelijke functionaliteit is meestal voorbehouden aan de betaalde versie van virusscanners of internet security paketten.

Ook maakt Ad-Aware Free Antivirus gebruik van de uitstekende scanengine van BitDefender en daardoor is de detectie van malware door Ad-Aware Free Antivirus  er goed en prima geschikt als primaire virusscanner. Verder is Ad-Aware Free Antivirus geheel Nederlandstalig en heeft het een overzichtelijke gebruikersinterface.

Ad-Aware Free Antivirus

Ad-Aware Free Antivirus

Ad-Aware Free Antivirus

De gratis virusscanner van Lavasoft (Ad-Aware Free Antivirus) heeft standaard de opties voor de Web-beveiliging, E-mail beveiling en Netwerk-beveiliging aan boord maar deze opties zijn echter niet beschikbaar en voorbehouden aan de betaalde versie van Ad-Aware Free Antivirus. Dit maakt de aanwezigheid van deze opties overbodig en tevens ook wat verwarrend.

Verder is Ad-Aware Free Antivirus ook redelijk beperkt qua instellingen in vergelijking met de voorgaande versies, maar door het gebruik van de scanengine van BitDefender compenseert dit echter weer aangezien de bescherming tegen virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van malware en ongewenste software het belangrijkste is.

Ad-Aware Free Antivirus is gratis voor een jaar te registreren via uw e-mail-adres waarna u de betreffende licentie-code per e-mail ontvangt en het product direct kan activeren. Na verloop van deze jaar-licentie kunt u Ad-Aware Free Antivirus natuurlijk gewoon weer opnieuw verlengen met hetzelfde e-mail-adres.

Ad-Aware Free Antivirus downloaden

Via de onderstaand download-knop kunt u de gratis virusscanner van Lavasoft direct downloaden via Cnet (Download.com), hierdoor beschikt u altijd over het meest recente installatiebestand waardoor u na de installatie geen programma-updates en zo min mogelijk virusdefinities hoeft te laten downloaden.

Vraag & Antwoord

Wanneer u naar aanleiding van dit artikel nog vragen heeft over bijvoorbeeld de gratis virusscanner van Lavasoft, of de keuze van een virusscanner en of het combineren van verschillende beveiligingspakketten kunt u terecht op het forum van PC Web Plus bij de categorie beveiligingssoftware.

Inkomende zoektermen:

  • ad aware free
  • ad aware