AVG brengt gratis virusscanner voor Mac OS X uit

Deze pagina delen!

AVG Mac OS X Het Tsjechische anti-virusbedrijf AVG heeft onlangs een gratis virusscanner voor Mac OS X uitgebracht. Ondanks dat er nog geen grootschalige aanvallen met malware op Mac OS systemen zijn is het toch raadzaam om een virusscanner te gebruiken. AVG laat dan echter ook weten dat gebruikers van een Mac vaak denken dat zijn geen bescherming nodig hebben aangezien Mac computer volgens vele onkwetsbaar zijn maar dat is zeker niet het geval.

Mede door de opkomst van de iPhone en iPad is het Mac platform een stuk populairder geworden waardoor het platform ook een stuk gevoeliger is geworden voor aanvallers. Daarom heeft het anti-virusbedrijf achter AVG besloten om een gratis virusscanner te ontwikkelen voor Mac OS X. Deze beveiligingssoftware is geschikt voor Mac OS X Mountain Lion en Mavericks.

De gratis scanner van AVG draait geheel stilletjes op de achtergrond en scant real-time alle bestanden die zijn opgeslagen en worden geopend. Daarnaast kunnen ook losse mappen of bestanden worden gescand, en beschikt de gratis virusscanner voor Mac OS over een automatische update-functie. De nieuwe gratis virusscanner van AVG voor de mac kan je gratis downloaden vanaf de AVG.com website.

Gratis virusscanner Mac OS

Inkomende zoektermen:

  • virusscanner mac
Getagd met , ,
Geplaatst in Nieuws & Informatie