HitmanPro.Alert Review – Extra computerbeveiliging en online veiligheid

Deze pagina delen!

HitmanPro.AlertHitmanPro.Alert is een geavanceerd beveiligingspakket wat je als aanvulling op je antivirus-software kan gebruiken. Dit pakket biedt onder andere bescherming bij het surfen op internet, internetbankieren en online winkelen. De gebruikte browser wordt namelijk real-time gecontroleerd op schadelijke activiteiten. Voor extra bescherming tegen malware zoals drive-by-downloads en cryptolockers of online fraude en identiteitsdiefstal is HitmanPro.Alert een onmisbaar stukje beveiligingssoftware.

Deze beveiligingssoftware is in Windows na installatie als een systeemservice actief en niet als een plug-in of extensie voor de gebruikte browser.
HitmanPro.Alert is vrijwel compatibel met alle reguliere antivirus-software en is geschikt voor Internet Explorer, Microsoft Edge, Firefox, Google Chrome en Opera. Maar ook de browsers die gebaseerd zijn op Firefox of Chromium zullen door HitmanPro.Alert ondersteund worden.

Zonder licentie zal dit beveiligingspakket maar op bepaalde vlakken bescherming bieden. In de gratis versie is alleen de browserbeveiliging en CryptoGuard actief inclusief de passieve systeemvaccinatie. De real-time computerbeveiliging tegen malware en beveiligingslekken, maar ook de aanvullende beveiligingsmodules zijn alleen actief als je gebruik maakt van de betaalde versie of de 30 dagen probeerversie.

De betaalde versie van HitmanPro.Alert is een absolute aanrader om de computerbeveiliging te optimaliseren. Ondanks de (soms moeilijke) gebruikte terminologie is het programma eenvoudig in gebruik. Na de installatie merk je eigenlijk niets van de aanwezigheid, afgezien van het Flyout-window als je gebruik maakt van de browser of als er natuurlijk dreigingen worden gedetecteerd. Onderstaand lees je een opsomming van de belangrijkste beschermingsmethoden van HitmanPro.Alert.

  • Real-time controle van de integriteit en manipulatie van malware bij de geïnstalleerde browser(s).
  • Bescherming tegen misbruik van de webcam en keyloggers door de versleuteling van toetsenbordaanslagen.
  • Passieve systeemvaccinatie waardoor sandbox-bewuste malware uitgeschakeld zal worden.
  • CryptoGuard biedt bescherming voor je bestanden tegen ransomware (gijzelvirussen) en crypto-malware.
  • De Procesbescherming voorkomt dat vertrouwde processen door malware in het geheugen vervangen kunnen worden.
  • Bescherming van de netwerkcommunicatie als deze door aanvallers gecontroleerd en/of gemanipuleerd worden.
  • De exploitbescherming zal misbruik van kwetsbaarheden en lekken in software maar ook Windows zelf voorkomen.

Via de onderstaande tabel kunt u via de officiële webshop van Surfright een licentie voor HitmanPro.Alert bestellen. Uw bestelling wordt geheel via een beveiligde verbinding uitgevoerd via Cleverbridge AG waar u tevens met iDeal kunt afrekenen. Na de bestelling ontvangt u digitaal uw licentie.

Licentie
Bestellen via de webshop van SurfRight
HitmanPro.Alert voor 1 PC (1 jaar) € 29,95
HitmanPro.Alert bestellen
HitmanPro.Alert voor 1 PC (3 jaar) € 59,95
HitmanPro.Alert bestellen
HitmanPro.Alert voor 3 PC's (1 jaar) € 49,95
HitmanPro.Alert bestellen
HitmanPro.Alert voor 3 PC's (3 jaar) € 92,95
HitmanPro.Alert bestellen

HitmanPro.Alert downloaden en installeren


HitmanPro.Alert DownloadenHitmanPro.Alert downloaden – (Directe downloadlink)


De installatie van HitmanPro.Alert is zeer eenvoudig, na het downloaden dubbelklik je op hmpalert3.exe om de installatie te starten. In het venster wat nu verschijnt zie je dat het beschermingsniveau op de aanbevolen maximale beveiliging is ingesteld. Laat deze optie ongewijzigd tenzij je alleen gebruik wilt maken van de bescherming tegen ransomware (crypto-malware) en bestandsgijzeling.

Verder staat de optie om de computer te controleren op schadelijke software aangevinkt, hiermee zal HitmanPro de computer scannen op de aanwezigheid van eventuele malware. Plaats vervolgens een vinkje bij de gebruikersvoorwaarden om deze te accepteren en klik op installeren.

HitmanPro.Alert Installeren

HitmanPro.Alert (Gratis)
HitmanPro.Alert (Betaald)
Browserbeveiliging
CryptoGuard
Passieve systeemvaccinatie
Geavanceerde detectie en verwijdering van malware
Actieve systeemvaccinatie
Proces- en netwerkbeveiliging
Bescherming tegen keyloggers
Webcam beveiliging
HitmanPro.Alert downloaden
HitmanPro.Alert bestellen

Veilig internetten en online bankieren

Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om al je bankzaken via het internet te regelen. Maar dit is niet geheel zonder risico. Met het toenemende aantal aan “banking Trojans” en andere malware dat het betalingsverkeer vanuit de browser naar de bank probeert te manipuleren is een uitgebreide internetbeveiliging geen overbodige luxe. Maar ook phishingmails die vaak niet van echt te onderscheiden zijn vormen een potentieel risico bij de veiligheid van het internetbankieren en het gebruik van internet in het algemeen.

Heel veel Nederlandse banken hebben de verantwoordelijkheid voor het veilig internetbankieren weerlegd bij de klant. Dus wanneer je aantoonbaar onveilig bezig bent of wanneer de computer is geïnfecteerd met malware en specifiek met banking Trojans loop je grote kans dat je bij fraude de schade niet vergoed krijgt. Het gevaarlijke van banking Trojans is dat je niets van de aanwezigheid merkt, het middels updates van gedaante kan wisselen zodat het langdurig zonder detectie van de antivirus-software actief kan blijven.

Wanneer je gebruik maakt van HitmanPro.Alert zal de browser voorzien worden van een groen kader. Rechts onderin zie je dat bescherming voor het veilig surfen actief is, net zoals de exploitbescherming en de toetsversleuteling. Naast deze extra beveiliging is het altijd noodzakelijk om alert te blijven, merk je iets vreemds stop dan de browsersessie en scan je computer op de eventuele aanwezigheid van malware.

Veilig internetbankieren

Real-time exploit mitigation

Voor cybercriminelen is het misbruiken van kwetsbaarheden oftewel beveiligingslekken in software een lucratieve methode om computers te infecteren. Ook op dit vlak biedt HitmanPro.Alert bescherming, in dit PDF-bestand staat de werking van de real-time exploit mitigation nader omschreven. Ondanks deze bescherming moet je er wel zorg voor dragen dat Windows en de geïnstalleerde software up-to-date is. Gebruik altijd de laatste versies van programmatuur en installeer altijd de beschikbare updates en/of beveiligingspatches.

In de onderstaande video is te zien hoe HitmanPro.Alert de computer zal beschermen als een kwaadaardige code (exploit) probeert om de computer te infecteren. Middels een donkergrijs kader waarschuwt het programma dat er aan aanval is onderschept. Je kan nu direct de computer scannen op de aanwezigheid van malware, verder krijg je het advies om te controleren of er updates voor Windows en je geïnstalleerde software beschikbaar is. Een handig hulpmiddel hierbij is de Personal Software Inspector, Secunia PSI.

HitmanPro.Alert Exploit test

Bescherming tegen ransomware en cryptolockers

Verder biedt HitmanPro.Alert specifieke bescherming tegen ransomware en in het bijzonder de crypto-malware wat verantwoordelijk is voor bestandsgijzeling. In tegenstelling tot de doorsnee malware kan ransomware enorme schade aanrichten doordat het je bestanden ontoegankelijk maakt met een niet te ontsleutelen encryptie. Voor veel varianten is er namelijk geen remedie in de vorm van een decrypter beschikbaar.

Wanneer de computer eenmaal is geïnfecteerd met dergelijke ransomware en je hebt geen back-ups dan is het eigenlijk einde oefening. In de onderstaande video is te zien hoe HitmanPro.Alert de computer zal beschermen tegen ransomware. En het voorkomt dat bestanden voorzien worden van encryptie en daarmee onbruikbaar en ontoegankelijk zullen worden.

Online veiligheid en privacy

Naast de eerder genoemde technologieën is er ook een speciale beschermingsmodule aanwezig die voorkomt dat keyloggers je toetsaanslagen kunnen registreren. Deze module zal ook voorkomen dat je stiekem via de webcam bespioneerd kan worden. Zoals eerder aangegeven zal HitmanPro.Alert continu de integriteit van de gebruikte browser controleren. Hiermee voorkomt het dat malware de browser kan manipuleren en bijvoorbeeld “man-in-the-middle” of “man-in-the-browser” aanvalen kan uitvoeren.

Deze tactiek gebruiken cybercriminelen om bijvoorbeeld je online-transacties te manipuleren. Geheel op de achtergrond zullen er dan gegevens worden aangepast, als gebruiker merk je dus niet dat bedragen en/of bankrekeningnummers worden aangepast. Indien de computer is geïnfecteerd met een banking Trojan en de antivirus-software heeft deze niet onderschept kan je dus eenvoudig slachtoffer worden van internetfraude. De schade hierbij kan dan enorm zijn, het is dan ook nog de vraag of de bank dit (volledig) zal vergoeden.

De identiteitsbescherming is er specifiek om identiteitsdiefstal te voorkomen. De meeste betaalde antivirus-software is vaak standaard al uitgerust met zo’n functie, wat bij de meeste gratis virusscanners ontbreekt. Persoonlijke gegevens zoals gebruikersnamen en wachtwoorden zijn voor cybercriminelen goud waard. Niet alleen de geavanceerde malware maar ook de minder schadelijke adware of spyware kan een inbreuk zijn op je online veiligheid en privacy. Het installeren van een extra beschermingslaag middels HitmanPro.Alert is dan ook zeker aanbevolen.

Hitmanpro.Alert bescherming HitmanPro.Alert Uitgebreide bescherming

Conclusie

In deze review hebben we HitmanPro.Alert en de manier waarop het de computer zal beschermen geheel onder de loep genomen. We kunnen niets anders concluderen dan dat het Nederlandse beveiligingsbedrijf SurfRight een innovatief beveiligingspakket op de markt heeft gebracht.
Zeker als je gebruik maakt van gratis antivirus-software mag HitmanPro.Alert eigenlijk niet ontbreken om de computerbeveiliging en je online veiligheid te optimaliseren. Maar ook bij betaalde antivirus-software is deze beveiligingssoftware en ware aanvulling.

Wanneer we kijken naar de prijs-kwaliteitsverhouding dan krijg je voor een kleine € 30 euro voor één licentie veel waar voor je geld. Via de onderstaande tabel kan je Hitmanpro.Alert direct bestellen. Het bestel- en betaalproces wordt verder afgehandeld door de online payment processor Cleverbridge AG via een beveiligde verbinding.

Artikelen die je misschien ook interessant vindt?

Inkomende zoektermen:

  • hitman pro alert