Emsisoft Emergency Kit (EEK)

Deze pagina delen!

Emsisoft Emergency KitDe Emsisosft Emergency Kit afgekort (EEK) is een anti-malware pakket voor geïnfecteerde computers. De Emsisoft Emergency Kit bestaat onder andere uit de Emsisoft Emergency Kit Scanner die werkt met de scan-engine van Emsisoft en die van Bitdefender. Deze scanner is zowel via de grafische user interface als via de commandline van Windows te gebruiken.

Om gebruik te kunnen maken van de Emsisoft Emergency Kit (EEK) hoeft deze niet geïnstalleerd te worden op de geïnfecteerde computer, u hoeft het programma alleen maar uit te pakken. Hierdoor kunt u de Emsisoft Emergency Kit eveneens gebruiken vanaf bijvoorbeeld een USB-Stick.

De Emsisoft Emergency Kit is geheel gratis voor privé dus niet commercieel gebruik, dit houdt in dat het programma niet zonder licentie voor zakelijke doeleinden gebruikt mag worden. Indien u beschikt over een licentie van Emsisoft Anti-Malware bischikt u automatisch over alle functionaliteiten van de Emsisoft Emergency Kit.

Emsisoft Emergency Kit (EEK) downloaden

De Emsisoft Emergency Kit (EEK) is gratis te downloaden via de onderstaande download-knop. Via deze link kunt u Emsisoft Anti-Malware direct via de servers van Emsisoft downloaden, zo beschikt u altijd over het meest recente installatiebestand en weet u zeker dat deze veilig en betrouwbaar is.

Emsisoft Emergency Kit downloaden

Emsisoft Emergency Kit

Emsisoft Emergency Kit (EEK)

De Emsisoft Emergency Kit is uitgerust met onder andere de Emsisoft Emergency Kit Scanner die via de grafische user interface als via de commandline van Winndows gebruikt kan worden. Verder beschikt de Emsisoft Emergency Kit (EEK) over het programma HijackFree en Blitzblank wat beide zeer specialistische tools zijn.

Middels de Emsisoft Emergency Kit Scanner kunt u elke geïnfecteerde computer controleren op virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige software die onder de categorie malware vallen. Als het uitvoeren van de scanner via de eerste optie niet uitgevoerd kan worden omdat deze bijvoorbeeld geblokkeerd wordt door de aanwezig malware kunt u gebruik maken van de commandline scanner.

Het programma HijackFree is een geavanceerde utility waarmee u handmatig een computer kan controleren op malware gerelateerde processen en malware gerelateerde items in het register. Het gebruik van HijackFree vereist echter wel enige specialistische kennis van Windows en het register. Het is daarom niet aan te raden om zomaar gebruik te maken van dit programma zonder dat u weet wat het exact doet.

Blitzblank is eveneens een zeer gespecialiseerde en een krachtige tool, en deze werkt geheel op basis van scripts waarmee het mogelijk is om malware gerelateerde bestanden en items in het register te verwijderen die nog niet worden gedetecteerd en of op de normale manier kunnen worden verwijderd.

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft over het gebruik van de Emsisoft Emergency Kit (EEK), of tegen problemen aanloopt dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor de producten van Emsisoft.

Computerforum PC Web Plus - Emsisoft forums