Emsisoft Anti-Malware (EAM)

Deze pagina delen!

Emsisoft-Anti-MalwareEmsisoft Anti-Malware afgekort als (EAM) is gratis te downloaden en te gebruiken om uw computer handmatig te controleren op de aanwezigheid van malware. Waaronder, Trojaanse paarden, virussen, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige software. Ook heeft Emsisoft Anti-Malware de mogelijkheid om de detectie op Potentially Unwanted Programs (PUPs) te gebruiken waarmee ongewenste software zoals toolbars en dergelijke gedetecteerd kunnen worden. Dit soort items vormen echter geen directe bedreiging voor uw computer maar kunnen wel uw surfgedrag in kaart brengen, aanzienlijk uw computer of gebruikte browsers vertragen en natuurlijk ongewenste veranderingen aan uw browserinstellingen doorvoeren.

De gratis versie van Emsisoft Anti-Malware maakt gebruik van zowel de virusdatabase van Emsisoft zelf als die van Bitdefender en hierdoor heeft het programma een zeer goede detectie. Middels Emsisoft Anti-Malware kunt u zowel een snelle, slimme, diepe en aangepaste scan uitvoeren. Bij de snelle scan worden de actieve processen gecontroleerd en zal uw computer gecontroleerd worden op malwaresporen. De Slimme scan controleert tevens de programma’s en bestanden van Windows. Met de Diepe scan wordt uw gehele computer van A tot Z gecontroleerd, waarbij alle bestanden op de systeemschijf met Windows als andere partities en of harde schijven grondig worden gescand.
En met de Aangepaste scan kunt u zelf bepalen wat Emsisoft Anti-Malware (EAM) dient te controleren, zoals de betreffende harde schijven en partities maar u kunt ook de verschillende scan objecten selecteren.

Emsisoft Anti-Malware (EAM) downloaden

Emsisoft Anti-Malware is gratis te downloaden via de onderstaande download-knop. Via deze link kunt u Emsisoft Anti-Malware direct via de servers van Emsisoft downloaden, zo beschikt u altijd over het meest recente installatiebestand en weet u zeker dat deze veilig en betrouwbaar is. Via de gratis versie kunt u tevens 30 dagen gratis de volledige versie gebruiken. Na deze 30 dagen trialversie zal Emsisoft Anti-Malware automatisch terug schakelen naar de gratis versie, deze biedt dan natuurlijk echter geen realtime bescherming meer voor uw computer maar kunt u het programma wel blijven gebruiken als on-demand scanner om regelmatig uw computer te controleren op aanwezigheid van malware.

Emsisoft Anti-Malware downloaden.

Emsisoft Anti-Malware (EAM)

Emsisoft Anti-Malware (EAM)

Emsisoft Anti-Malware is ontstaan uit het programma (A-Squared Free) en de gratis versie is geheel ontwikkelt om naast uw bestaande virusscanner te gebruiken om handmatig uw computer te scannen of te gebruiken wanneer uw computer reeds geïnfecteerd is met malware. De gebruikte dual-engine technologie in Emsisoft Anti-Malware (EAM) is zo afgesteld dat er nooit vertraging zal zijn of dat er dubbele detecties zullen plaatsvinden.

Maar Emsisoft Anti-Malware (EAM) richt zich naast alle kwaadaardige malware ook op ongewenste software, en deze worden gedetecteerd als (PUP) Potentially Unwanted Programs. Als Emsisoft Anti-Malware (EAM) dergelijke PUP gerelateerde items detecteert zullen deze vaak niet standaard geselecteerd zijn voor verwijdering. Alle items onder de categorie (PUP) zijn namelijk niet malware gerelateerd en zijn in de basis ook niet schadelijk voor uw computer, maar kunnen echter wel zeer hinderlijk zijn en hierbij moet u denken aan pop-ups tijdens het surfen, ongewenste toolbars en of browser-extensies die zich in bijvoorbeeld Internet Explorer, Firefox en of Google Chrome hebben genesteld zonder uw medeweten.

Ook scant Emsisoft Anti-Malware (EAM) op zogenaamde malwaresporen, deze worden aangeduid als “traces” en dit kunnen bijvoorbeeld restanten zijn van bepaalde malware die niet door andere scanners zijn verwijderd.

Emsisoft Anti-Malware (EAM) is geschikt voor alle 32 en 64 bit Windows versies (XP, Vista, 7 en 8). Het installatiebestand is ± 198 MB groot en de installatie van Emsisoft Anti-Malware (EAM) is zeer eenvoudig en het programma is geheel compatibel met alle gratis virusscanners en andere security pakketten.

Scannen met Emsisoft Anti-Malware (EAM)

Hieronder leest u de verkorte uitleg hoe u Emsisoft Anti-Malware (EAM) kunt gebruiken om uw computer te scannen. Een uitgebreide handleiding inclusief afbeeldingen vindt u terug op het forum van PC Web Plus.

 • Download Emsisoft Anti-Malware (EAM) en sla het installatiebestand op bijvoorbeeld het bureaublad op.
 • Dubbelklik vervolgens op “EmsisoftAntiMalwareSetup.exe” om de installatie te starten, indien u een melding van het gebruikersaccountbeheer krijgt klikt u op “uitvoeren“.
 • In het eerste scherm krijgt u de mogelijkheid om de gewenste taal te selecteren, standaard staat deze op Nederlands wanneer u een Nederlandse versie van Windows gebruikt.
 • vervolgens krijgt u het scherm met de licentieovereenkomst te zien, selecteer hier de optie “Ik accepteer de licentieovereenkomst” en klik op de knop “Installeren”.
 • Wanneer de benodigde bestanden naar het systeem zijn gekopieerd krijgt u de keuze tussen de gewenste licentie.
  • 30 dagen probeerversie
  • Ik heb een licentie
  • Freeware modus (Alléén scanner, geen bescherming)
 • Wanneer u de freware modus kiest zult u tijdens de installatie niet de opties van de betaalde variant te zien krijgen.
 • Vervolgens kunt u aangeven of u wilt deelnemen aan het Emsisoft Anti-Malware Netwerk (EAMN)
 • Klik vervolgens op de knop “Volgende” om verder te gaan met de installatie c.q. configuratie van Emsisoft Anti-Malware.
 • Emsisoft Anti-Malware zal nu als eerste de laatst beschikbare update informatie downloaden.
 • Wanneer het gebruikte installatie bestand up-to-date is krijgt u de melding “Op dit moment is Emsisoft Anti-Malware geheel up-to-date voor een optimale prestatie
 • Klik nu vervolgens op de knop “Computer scannen“.

Emsisoft Anti-Malware (EAM) - Computer scannen

 • In het vervolgscherm krijgt u vier opties te zien, en standaard staat hier de scanoptie “Diep” geselecteerd.
  • Snel (Scant alle actieve programma’s en malwaresporen)
  • Slim (Scant hetzelfde als de snelle scan plus programma’s en Windows bestanden.)
  • Diep (Langzaamste scan. Alle bestanden op alle harde schijven en of partities worden grondig gescand.)
  • Aangepast. (Hiermee kunt u de scaninstellingen naar uw eigen wensen aanpassen.)
 • Wanneer er geen bedreigingen zijn gedetecteerd door Emsisoft Anti-Malware klikt u op volgende.
 • Indien Emsisoft Anti-Malware wel dreigingen heeft gevonden laat u deze in quarantaine plaatsen.

Emsisoft Anti-Malware (EAM) - Scan

Vraag & Antwoord

Wanneer u vragen heeft omtrent Emsisoft Anti-Malware, of tegen problemen aanloopt dan kunt u terecht op het forum van PC Web Plus waar een speciaal sub-forum aanwezig is voor de producten van Emsisoft.

Computerforum PC Web Plus - Emsisoft forums