Bitdefender Adware Removal Tool voor Windows

Deze pagina delen!

Bitdefender Adware Removal ToolHet Roemense anti-virusbedrijf wat onder meer bekend is van diverse anti-malware software waarmee u de computer kunt beveiligen, heeft een gratis programma ontworpen om adware en andere potentieel ongewenste software te verwijderen. De Bitdefender Adware Removal Tool is geheel gratis, en het programma hoeft niet geïnstalleerd te worden op de computer en dat betekent dat de Bitdefender Adware Removal Tool direct na het downloaden uitgevoerd kan worden, of via een USB-stick om de computer te scannen op de aanwezigheid van adware en andere ongewenste software.

Qua werking kan de Bitdefender Adware Removal Tool vergeleken worden met AdwCleaner, beide programma’s zijn ontworpen voor het opsporen van vervelende toolbars, browser hijackers, malafide browser extensies die tijdens het surfen reclame weergeven, talloze pop-ups vertonen en onderstreepte woorden met reclamelinks in websites injecteren. Omdat potentieel ongewenste software eigenlijk niet direct onder de categorie malware valt zal reguliere beveiligingssoftware niet direct alarm slaan als dergelijke ongewenste software op uw computer is geïnstalleerd, alhoewel steeds meer antivirusfabrikanten hiervoor een speciale detectie toevoegen.

Bitdefender-Adware-Removal-ToolMocht er onverhoopt of om welke reden dan ook ongewenste software of adware geïnstalleerd zijn kan een programma zoals de Bitdefender Adware Removal Tool de oplossing zijn, dit programma is heel eenvoudig te gebruiken en zelfs voor de beginnende computergebruiken is het verwijderen van adware hiermee eigenlijk een fluitje van een cent.

Een kanttekening is echter wel dan niet alle adware of ongewenste software zich even gemakkelijk laat verwijderen, en daarbij moet de Bitdefender Adware Removal Tool ook wel uitgerust zijn met definities (kenmerken) van de adware of ongewenste software om deze te detecteren en vervolgens te kunnen verwijderen.

Bitdefender Adware Removal Tool gebruiken

Het scannen van de computer met de Bitdefender Adware Removal Tool vereist in de basis geen diepgaande kennis van Windows, het is een kwestie van het programma downloaden, opstarten en de computer scannen. Na de scan verschijnt er een overzicht van de gevonden adware, per regel kan dan beslist worden of u dit item wel of niet wilt verwijderen – of alles in één keer laten verwijderen. Via de onderstaande direct link is de Bitdefender Adware Removal Tool voor Windows te downloaden.


Bitdefender Adware Removal Tool Downloaden  Bitdefender Adware Removal Tool Downloaden


Omdat de Bitdefender Adware Removal Tool niet beschikt over een automatische updatefunctie zal altijd eerst de meest recente versie gedownload moeten worden, het scannen van de computer met een verouderde versie is verre van effectief en hierdoor bestaat er zeker het risico dat nieuwe adware of andere ongewenste software nog niet gedetecteerd zal worden. Doordat het programma niet geïnstalleerd hoeft te worden en als het ware portable is, is het ook prima geschikt om direct vanaf een USB-Stickje uit te voeren.

Info! Voordat de Bitdefender Adware Removal Tool wordt uitgevoerd is het belangrijk om alles browsers (Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, enz) en openstaande programma’s te sluiten.

 • Klik na het downloaden met de rechtermuisknop op BDPUARLauncher.exe en kies voor de optie “Uitvoeren als Administrator”.
 • Mocht er een melding van het gebruikersaccounbeheer (UAC) verschijnen sta het uitvoeren dan toe door op Yes / Uitvoeren te klikken.
 • Vink ik het eerste scherm “I Accept the End User License Agreement” aan en klik hierna op Get Started.

Bitdefender-Adware-Removal-Tool Get Started

 • De Bitdefender Adware Removal Tool zal nu direct de computer scannen wat in enkele minuten gereed is.
 • Als de scan is afgerond verschijnt er een lijst met gevonden adware en andere ongewenste software.
 • Per item kan je dan beslissen of je deze door de Bitdefender Adware Removal Tool wilt laten verwijderen.
 • Om direct alles te selecteren plaats je een vinkje bovenaan de lijst naast File.
 • Klik hierna op de knop Remove, als er een herstart nodig is zal hiervan melding worden gemaakt.

Bitdefender-Adware-Removal-Tool - Resultaten Bitdefender-Adware-Removal-Tool - Clean

Bitdefender Adware Removal Tool voor Windows

De Bitdefender Adware Removal Tool is geen volwaardige anti-malwarescanner, en is ontworpen voor alleen het verwijderen van adware en andere potentieel ongewenste software. Om de computer geheel te scannen op malware bent u aangewezen op Malwarebytes Anti-Malware, Emsisoft Anti-Malware of HitmanPro, die tevens ook een uitstekende detectie hebben op adware en andere ongewenste software.


Malwarebytes Anti-Malware Malwarebytes Anti-Malware


Emsisoft Anti-Malware Emsisoft Anti-Malware


HitmanPro HitmanPro – (32 bit downloadlink) – (64 bit downloadlink)


Inkomende zoektermen:

 • adware verwijderen
 • bitdefender verwijderen
 • adware verwijderen windows