Gratis malwarescanners

Deze pagina delen!

Hieronder ziet u een overzicht van de gratis malwarescanners die u via deze website gratis kunt downloaden. Al deze gratis malwarescanners zijn geheel zonder licentie te gebruiken, echter biedt geen enkele van deze malwarescanners natuurlijk real-time bescherming. Alleen de betaalde varianten zullen preventief uw computer beschermen tegen kwaadaardige software in de categorie malware.

Malwarebytes Anti-MalwareMalwarebytes Anti-Malware (MBAM)

Malwarebytes Anti-Malware (MBAM) is één van de populairste gratis anti-malware programma’s om uw computer te controleren op de aanwezigheid van malware en de gedetecteerde malware te verwijderen. Malwarebytes Anti-Malware is gratis via deze website te downloaden en zonder licentie te gebruiken. Doordat Malwarebytes Anti-Malware (MBAM) zeer gebruiksvriendelijk is en een zeer goede detectie heeft op kwaadaardige software zoals Trojaanse paarden, rootkits, rogueware en ransomware wordt deze malwarescanner zeer veel gebruikt.

Emsisoft Anti-Malware Emsisoft Anti-Malware (EAM)

Emsisoft Anti-Malware afgekort als (EAM) is gratis te downloaden en te gebruiken om uw computer handmatig te controleren op de aanwezigheid van malware waaronder, Trojaanse paarden, virussen, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige software. Ook heeft Emsisoft Anti-Malware de mogelijkheid om de detectie op Potentially Unwanted Programs (PUPs) te gebruiken waarmee ongewenste software zoals toolbars en dergelijke gedetecteerd kunnen worden. Dit soort items vormen echter geen directe bedreiging voor uw computer maar kunnen wel uw surfgedrag in kaart brengen, aanzienlijk uw computer of gebruikte browsers vertragen en natuurlijk ongewenste veranderingen aan uw browserinstellingen doorvoeren.

Emsisoft Emergency KitEmsisoft Emergency Kit (EEK)

De Emsisosft Emergency Kit afgekort (EEK) is een anti-malware pakket voor geïnfecteerde computers. De Emsisoft Emergency Kit bestaat onder andere uit de Emsisoft Emergency Kit Scanner die werkt met de scan-engine van Emsisoft en die van Bitdefender. Deze scanner is zowel via de grafische user interface als via de commandline van Windows te gebruiken.

Om gebruik te kunnen maken van de Emsisoft Emergency Kit (EEK) hoeft deze niet geïnstalleerd te worden op de geïnfecteerde computer, u hoeft het programma alleen maar uit te pakken. Hierdoor kunt u de Emsisoft Emergency Kit eveneens gebruiken vanaf bijvoorbeeld een USB-Stick.