Google Chrome Cleanup Tool

Deze pagina delen!

Google Chrome Cleanup ToolMet de Google Chrome Cleanup Tool kan je malafide add-ons, extensies en ongewenste software opsporen die voor problemen zorgen. Het gaat dan vooral om adware dat ongevraagd de browserinstellingen wijzigt of ongewenste reclame op internet vertoont.
Het moet wel gezegd worden dat deze tool geen volwaardig anti-malware programma is.

De Cleanup Tool van Google verwijdert maar een beperkt aantal soorten adware. Als de tool dus geen schadelijke of ongewenste programma’s detecteert wil dit nog niet zeggen dat het systeem ook daadwerkelijk schoon is. Voor een uitgebreide controle is het aanbevolen om te scannen met bijvoorbeeld Malwarebytes AdwCleaner of een second-opinion scanner als HitmanPro.

Google Chrome Cleanup Tool uitvoeren

De Chrome Cleanup Tool is gratis te downloaden en het programma vereist geen installatie. Na het downloaden kan je de Chrome Cleanup Tool direct starten en laten scannen. Als dit proces gereed is zal het een dialoogvenster tonen waarin het aangeeft hoeveel ongewenste programma’s het heeft gevonden. Via het knopje meer kan je een uitgebreider overzicht raadplegen van de gevonden items.

In het scherm hieronder zie je dat de tool 3 programma’s heeft gevonden, V-Bates, Search Protect en Wajam. Dit soort adware wat meelift met gratis software of speciale downloaders wordt vaak zonder je medeweten geïnstalleerd. Waarna het voor allerlei hinderlijke problemen zorgt zoals redirect, pop-ups en het vertonen van ongewenste reclame. Maar het is ook een aanval op je online privacy en veiligheid.


Google Chrome Cleanup Tool downloadenChrome Cleanup Tool downloaden


Google Chrome Cleanup Tool


Klik op programma’s verwijderen om de geïnfecteerde browsers op te schonen en adware te laten verwijderen. Dit proces kan afhankelijk van de hoeveelheid bedreigingen enkele minuten duren.
Indien er nog internetbrowsers actief zijn zullen deze automatisch gesloten worden. En als het verwijderingsproces gereed is zal je de computer opnieuw moeten opstarten.

Na de herstart zal Google Chrome automatisch gestart worden met het verzoek om de instellingen te resetten. Hiermee worden de startpagina, tabbladpagina en vastgezette tabbladen opnieuw ingesteld. Ook worden alle geïnstalleerde extensies utigeschakeld en tijdelijke gegevens zoals cookies worden gewist. Je opgeslagen bladwijzers en wachtwoorden zullen niet worden gewist.

Google Chrome Resetten
Naast Google Chrome werkt deze tool ook voor Microsoft Edge, Firefox, Internet Explorer en andere browsers. Het zal andere browsers echter niet resetten, alleen bij Google Chrome zal dit plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Getagd met , ,
Geplaatst in Anti-Malware Software