Beste virusscanner volgens de Consumentenbond [2018]

Deze pagina delen!

Beste virusscanner volgens de ConsumentenbondIeder jaar voert de Consumentenbond traditiegetrouw een test uit van virusscanners. Maar wat is dit jaar de beste virusscanner volgens de Consumentenbond? Van de 18 geteste virusscanners bieden Bitdefender en BullGuard de beste bescherming. G Data Internet Security staat op de tweede plaats in deze test van beveiligingspakketten.

Al jaren komen de beveiligingspakketten van deze drie antivirusfabrikanten het beste uit de bus. Maar ook de testresultaten van AV-Test en AV-Comparatives liegen er niet om. Met één van deze beveiligingspakketten haal je dus de maximale beveiliging in huis.

Wat is de beste virusscanner volgens de Consumentenbond?

Wanneer je lid bent van de consumentenbond kan je de testresultaten hier raadplegen. Volgens de consumentenbond is BullGuard Internet Security momenteel de beste virusscanner die het predicaat “Beste koop” en “Beste uit de test” heeft gekregen. Op de tweede plaats staat G Data Internet Security, waarbij de matige bescherming tegen kwaadaardige websites en phishing toch wel een minpunt is.

Ook de beperkte firewall krijgt met de standaardinstellingen een matige beoordeling. Verder heeft het een behoorlijke systeemimpact die vooral vertragend werkt bij het laden van websites. Ondanks dat Bitdefender Internet Security beter scoort in de bescherming tegen malware staat G Data Internet Security toch op een tweede plaats in deze test van de Consumentenbond.

Dit komt mede doordat G Data Internet Security één van de goedkoopste pakketten is in deze test. In onze optiek moet je de aanschafprijs eigenlijk niet prominent in de beoordeling opnemen. De prijs zegt immers niets over de kwaliteit en de algehele bescherming tegen malware van een bepaald pakket.

Wat is de beste virusscanner volgens de Consumentenbond


Zoals je kan zien weegt de aanschafprijs en het gebruikersgemak zwaar mee in de uiteindelijke beoordeling van de Consumentenbond. De lage scores in de kolom “firewall” zijn met name te wijten aan het beschermingsniveau met de standaardinstellingen. Maar als we dat nu eens vergelijken met de firewall van Windows die alleen de inkomende verbindingen controleert? Dan presteren de Internet Security pakketten met een lage score op de firewall met de standaard instellingen nog altijd beter.

BullGuard Internet Security
G Data Internet Security
Bitdefender Internet Security
www.bullguard.com
www.gdata.nl
www.bitdefender.nl
Bullguard Internet Security bestellen
Panda Internet Security bestellen
AVG Internet Security bestellen
Koop bij bol.com
Koop bij bol.com
Koop bij bol.com

Emsisoft Anti-Malware

Opmerkelijk is wel dat het beveiligingspakkett van Emsisoft nooit wordt meegenomen in de virusscanner test van de Consumentenbond. Dit terwijl deze Oostenrijkse antivirusfabrikant een grote speler is in de wereld van computerbeveiliging. Zo maakt de beveiligingssoftware van Emsisoft onder andere gebruik van de techniek van het eerder genoemde Bitdefender.

Samen met de eigen beschermingstechnologieën is dit een unieke dual-engine virusscanner. Ben je op zoek naar een beveiligingspakket zonder allerlei extra toeters en bellen dan is Emsisoft Anti-Malware pakket een absolute aanrader, zowel qua prijs als kwaliteit.

Emsisoft Anti-Malware
Score
Emsisoft Anti-Malware
Licentie voor 3 PC's - 1 Jaar
Malware bescherming
Ransomware bescherming
Bescherming tegen rootkits
Bestandsbewaking
Gedragbewaking
Surfbeveiliging
Geavanceerde Firewall
Emsisoft Anti-Malware bestellen

Conclusie Consumentenbond

De beste virusscanner volgens de Consumentenbond is niet gratis! En zeker niet de ingebouwde antivirus-software van Windows zelf. Ondanks dat de gratis virusscanners van Avast, Avira en AVG het beter doen presteren deze nog steeds minder goed. Vooral de reclame in de gratis producten is het voornaamste nadeel. Net zoals het monitoren van je surfgedrag wat misschien met partnerbedrijven wordt gedeeld. Je betaalt dus deels met je privacy aldus de Consumentenbond.

Gerelateerde artikelen

Inkomende zoektermen:

  • gratis virusscanner consumentenbond
Getagd met , , ,
Geplaatst in Nieuws & Informatie