Avira Software Updater – Houd je software eenvoudig up-to-date!

Deze pagina delen!

Avira Software UpdaterNet zoals het installeren van de beveiligingsupdates voor Windows is het belangrijk om ook al je overige software up-to-date te houden. De Avira Software Updater is daarbij een erg handig hulpmiddel. Ondanks dat veel software van een eigen update-functie is voorzien zijn er ook programma’s die zichzelf niet automatisch bijwerken naar de meest recente versie. Of een melding geven dat er een nieuwe versie beschikbaar is.

Door het ontbreken van belangrijke beveiligingsupdates wordt een computer onnodig kwetsbaar. Vooral verouderde versies van Adobe Flash Player, Java en Adobe Reader worden volop misbruikt door cybercriminelen. Via beveiligingslekken kan jouw computer zomaar geïnfecteerd raken met ransomware die al je persoonlijke bestanden gijzelt of andere malware die bijvoorbeeld je wachtwoorden steelt.

Het is dus van enorm belang om regelmatig te controleren op updates. Maar als je dat voor elk programma handmatig moet doen gaat daar erg veel tijd inzitten. Met de gratis software updater van Avira kan je dat automatiseren en je systeem eenvoudig up-to-date houden.

Hoe werkt de Avira Software Updater?

De Avira Software Updater is gratis te downloaden via de website van Avira. Tijdens de installatie wordt automatisch Avira Connect geïnstalleerd waarmee je weer andere software van Avira kan installeren. Maar het installeert ook de Browser Safety plug-in die de betrouwbaarheid van websites aangeeft.

Na de installatie zal er automatisch een controle plaatsvinden op de aanwezigheid van verouderde software. En je de mogelijkheid geven om direct de beschikbare update(s) te downloaden. Verder is het mogelijk om via deze tool geïnstalleerde software te verwijderen. Ook zal het de installatie en de-installatie van software monitoren. Verder is het programma redelijk beperkt in zijn functies.

Avira Software Updater

Het gevaar van zero-day exploits!

Het is natuurlijk ook mogelijk dat een softwarefabrikant nog geen update beschikbaar heeft voor een beveiligingslek. In dat geval hebben we het over “zero-day exploits” die kwetsbaarheden misbruiken.
In dat geval is het de taak van de antivirus-software om het systeem te beschermen. Maar helaas zijn veel beveiligingspakketten niet uitgerust met een speciale anti-exploit bescherming. Als je nagaat dat op deze manier de meeste besmettingen plaatsvinden is dat best zorgelijk te noemen.

Om de computer extra te beveiligen tegen zero-day exploits die beveiligingslekken misbruiken is HitmanPro.Alert een voortreffelijke aanvulling voor de computerbeveiliging. Het biedt niet alleen bescherming tegen exploits maar ook tegen ransomware (crypto-malware) en bankingtrojanen.

Getagd met , , ,
Geplaatst in Tips & Trucs