Eén antivirusprogramma is genoeg

Deze pagina delen!

Eén antivirusprogramma is genoegHet is algemeen bekend dat het gebruik van een antivirusprogramma een noodzakelijk iets is. En iedere computer gebruiker wil natuurlijk graag dat zijn computer zo goed mogelijk beschermd is. Vaak installeert men dan ook  meerdere beveiligingsprogramma’s die tegelijkertijd actief zijn. Voorkomen is beter dan genezen, denkt u dan, maar niets is minder waar.

Maar wist u dat dat helemaal niet nodig is, en dat dit juist voor afname van de algehele beveiliging van uw computer kan zorgen en onnodig uw systeem kan vertragen?

Bij het gebruik van een antivirusprogramma gaat de stelregel “hoe meer hoe beter” niet op, gebruik altijd maar één antivirusprogramma en of dit nu een betaalde virusscanner, internet security pakket is of een ander beveiligingsprogramma dat maakt niet uit. Onder de categorie antivirusprogramma’s behoren bijvoorbeeld Norton, Kaspersky, Bitdefender, en de gratis virusscanners van AVG, avast!, Avira en Microsoft Security Essentials.

Al deze beveiligingspakketten kunt u niet combineren, naast het feit dat meerdere actieve antivirusprogramma’s uw computer aanzienlijk kunnen vertragen kunnen deze ook voor problemen zorgen. Onverklaarbare blauwe schermen (bsod’s) en vastlopers van uw computer kunnen voorkomen wanneer het antivirusprogramma de ander in de weg zit, en bijvoorbeeld crasht op de diep in het systeem geladen drivers.

Ook voor de uiteindelijke beveiliging is het gebruik van meerdere antivirusprogramma’s niet aan te raden, want er is namelijk grote kans dat beide elkaar continu controleren en daardoor wellicht niet meer optimaal functioneren en uw computer kan beschermen.

Eén antivirusprogramma is genoeg

Het is dus aan te raden om maar één antivirusprogramma tegelijk te gebruiken. Indien u de computer of laptop net nieuw gekocht, dan is er vaak al een antivirusprogramma voorgeïnstalleerd. Dit betreft vaak een probeerversie van bijvoorbeeld 30 of 90 dagen, indien u deze niet gebruikt of wanneer deze verlopen is dient u deze altijd eerst te verwijderen voordat u een ander antivirusprogramma installeert.

Getagd met , , , , ,
Geplaatst in Nieuws & Informatie