Ziggo Internetbeveiliging Basis

Ziggo Internetbeveiliging Basis is een gratis virusscanner voor Ziggo-klanten en is gebaseerd op de beveiligingssoftware van F-Secure. F-Secure Antivirus kost normaal 40 euro per jaar, maar klanten van Ziggo kunnen geheel kosteloos gebruik maken van deze virusscanner op één computer. Ziggo Internetbeveiliging Basis is een compleet anti-virus-pakket is dat volwaardige bescherming biedt virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van kwaadaardige software die onder de categorie malware vallen.

Ziggo Internetbeveiliging Basis is puur en alleen een virusscanner en is niet uitgerust met een firewall, maar is wel uitgerust met een aparte mail-scanner die de inkomende en uitgaande e-mailberichten en bijlagen controleert en schadelijke e-mailbijlagen kan verwijderen.

Ziggo Internetbeveiliging Basis is een goede gratis virusscanner voor thuisgebruik en is geheel Nederlandstalig. Door de goede bescherming tegen virussen, spyware, Trojaanse paarden, rootkits en alle andere vormen van malware, de dagelijkse updates betreffende de database met virusdefinities en overzichtelijke interface biedt Ziggo Internetbeveiliging Basis eigenlijk alles wat een thuisgebruiker nodig heeft voor de basisbescherming van een computer.

Ziggo Internetbeveiliging Basis

Ziggo Internetbeveiliging Basis

Ziggo Internetbeveiliging Basis

De gratis virusscanner van Ziggo (Ziggo Internetbeveiliging Basis) beschikt natuurlijk over een real-time bescherming die schadelijke bestanden automatisch kan verwijderen, net zoals kwaadaardige e-mailbijlagen en tracking cookies.

Verder is Ziggo Internetbeveiliging Basis ook uitgerust met de DeepGuard functionaliteit die toepassingen controleert in de cloudservice van F-Secure. DeepGuard zorgt ervoor dat u alleen veilige toepassingen kunt gebruiken. De veiligheid van een toepassing wordt dan vervolgens geverifieerd in de vertrouwde cloudservice.

Wanneer de veiligheid niet kan worden gecontroleerd, zal DeepGuard het gedrag van de betreffende toepassing controleren. Hierdoor zal u een melding te zien krijgen waarin u wordt gewaarschuwd over het gedrag van de toepassing, zodat de toepassing bijvoorbeeld niet ongevraagd verbinding kan maken met het internet.

Ziggo Internetbeveiliging Basis downloaden

Via de onderstaand download-knop kunt u de gratis virusscanner van Ziggo direct downloaden van de servers van Ziggo, hierdoor beschikt u altijd over het meest recente installatiebestand waardoor u na de installatie geen programma-updates en zo min mogelijk virusdefinities hoeft te laten downloaden.

Wanneer u als klant van Ziggo gebruik wilt maken van de Ziggo Internetbeveiliging Basis kunt u deze via de bovenstaande knop downloaden, installeren en activeren.

 • Navigeer naar https://mijn.ziggo.nl en log daar in met uw gebruikersnaam (zonder @ziggo.nl) en uw wachtwoord van uw primaire account.
 • Ga vervolgens naar Mijn Gegevens > Producten
 • Hier staat uw licentiecode voor F-Secure Anti-virus / Ziggo Internetbeveiliging Basis vermeld.

Ziggo Internetbeveiliging Basis installeren

U kunt geheel gratis de Ziggo Internetbeveiliging installeren op één van uw computers, deze gratis licentie die door Ziggo beschikbaar wordt gesteld kan echter niet gebruikt worden op meerdere computer in uw thuisnetwerk. Wanneer u het beveiligingspakket op meerdere computers wilt installeren zult u hier maandelijks voor moeten betalen. In het volgende artikel leest u hoe het gratis Ziggo Internet beveiligingspakket kunt installeren, Ziggo Internetbeveiliging installeren.

Hulp en ondersteuning

Wanneer u hulp en of ondersteuning wenst bij het installeren en of configureren van de gratis virusscanner van Ziggo kunt u terecht op het forum van PC Web Plus, hier is een speciaal sub-forum aanwezig voor vragen en of problemen met Ziggo Internetbeveiliging Basis.

Inkomende zoektermen:

 • ziggo virusscanner
 • ziggo internetbeveiliging
 • Ziggo Internetbeveiliging Downloaden
 • ziggo virusscanner downloaden
 • ziggo virusscanner gratis
 • virusscanner ziggo
 • mijn ziggo
 • ziggo gratis virusscanner
 • gratis virusscanner van ziggo
 • internetbeveiliging